Pobeda - poklon za Ferstapenov 20. rođendan


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 30.09.2017.


Pobeda - poklon za Ferstapenov 20. rođendan

©RedBullRacing

Maks Ferstapen došao je do pobede koju će verovatno dosta dugo pamtiti, jer je ona praktično došla kao poklon mladom vozaču za 20. rođendan, koga je proslavio na jučerašnjim kvalifkacijama. Međutim, pored njega, zasijao je i sjajni Fetel, koji se na današnjoj trci probio 16 mesta sa začelja i zamalo došao i do podijuma, pritom odradivši lavovski posao na saniranju štete.

Malezija će za Ferari ostati u veoma čudnom i verovatno gorkom sećanju. Nakon što je Fetel imao velikih problema na jučerašnjim kvalifikacijama sa turbo punjačem, startovao je sa poslendjeg mesta jer nije imao postavljeno vreme. To očigledno nije bilo dovoljno baksuza za Ferari, pošto se potpuno ista stvar desila Kimiju na formacijskom krugu. Njega su mehaničari odgurali u boks pre starta trke, kako bi pokušali da makar malo saniraju štetu.

Tok trke

Start trke, druga pozicija je prazna, pa je Rikardo imao teorijski blagu prednost. Međutim na startu se istakao Botas, koji je uspešno obišao Rikarda do prve krivine, da bi neko vreme vozio točak uz točak sa Ferstapenom, međutim nije uspeo da obiđe mladog Holanđanina. Hamiltom i Maks su zadržali svoje pozicije.

Na začelju karavana, potpuno druga priča. Fetel je munjevito startovao i već nakon starta i prvih par krivina, napredovao je ogromnih 7 pozicija, da bi se privremeno zaustavio na poziciji 13 iza Palmera. Već sledeći krug, Fetel je uspeo da obiđe Palmera i napadne Hulkenberga, što je takođe bilo uspešno.

U trećem krugu, Okon i Masa su imali manji incident nakon sudara gumama, što je prošlo bez većih posledica, s tim što je Okon morao u boks na zamenu pneumatika zbog mogućeg bušenja. Na vrh, ne samo da je Maks držao priključak, nego je krenuo u napad na Hamiltona, što se uspešno dogodilo već u četvrtom krugu i Ferstapen je preuzeo vođstvo koje je držao do samog kraja i karirane zastave. U istom krugu, Botas je uspešno obišao Rikarda.

Definitivna katastrofa za Ferari se desila u krugu 6, kada je Kimi izašao iz bolida jer inženjeri nisu mogli da saniraju kvar. Nakon nekog vremena, reporter je prišao Fincu sa pitanjem da li se oseća isto kao i Fetel juče s obzirom na prirodu kvara, Ledeni je kratko u svom stilu odgovorio: "Ne znam kako se Fetel osećao".

Na vrhu karavana i dalje nije mirno, pošto Rikardo nije tako lako hteo da odustane od treće pozicije. Videli smo nekoliko sjajnih duela sa velikim poštovanjem između vozača, pošto su nekoliko krivina vozili točak uz točak bez kontakta. Rikardo je konačno materijalizovao borbu u krugu 9 i uspešno je obišao Botasa i napravio razliku. Maks postavlja najbrži krug, dok u sredini karavana Fetel uspešno obilazi Alonsa nakon kraće borbe, a brzo zatim i Magnusena.

Prvi u redovnom servisu našao se Hulkenberg u krugu 10, kada je stavio meku komponentu, za koju Pireli garantuje da će u Maleziji izdržati 40 krugova. Fetelova agresivna vožnja se isplatila i već u krugu 12 bio je na 8. poziciji sa 23 sekunde zaostatka za Hamiltonom. Na servis su zatim otišli Masa, Grožan, Strol, Vandorn, dok je Fetel napredovao do pozicije 6. Nakon boksova, vidimo odličnu borbu dva Vilijamsa, koji nemaju timske naredbe i imaju slobodu trkanja. Međutim, tu situaciju je najbolje iskoristio Vandorn, koji je iskoristio borbu dva Vilijamsa da se nađe ispred njih.

Fetel nastavlja napredak i u krugu 21 je već na petoj poziciji, sa samo 5 sekundi zaostatka za Botasom, što se dalje topilo skoro 1 sekundu po krugu. Manji incident su imali Okon i Sainc, nakon kontakta gumama, Okon je izleteo sa staze, međutim bez većih posledica osim gubitka pozicije. Odličnu strategiju pokazao je Mercedes, u verovatno ključnim trenucima za Hamiltona, da uvedu Britanca pre nego što je Fetel obišao Botasa. To se i desilo krugu 27, te se Luis vratio ispred dvojca, a ključno, ispred Fetela, koji je ostao bez prilike da pobegne Hamiltonu.

Krug kasnije u boks je otišao Ferstapen a za njim i Fetel, koji je stavio agresivnu super meku komponentu. Krug kasnije u boks je otišao Botas, koji se na stazu vratio 3 sekunde iza Fetela koji je munjevito vozio na novom setu pneumatika. U krugu 30 na servis odlazi Rikardo. U trku se vraća 15 sekundi ispred Fetela, koji je krenuo u pravu poteru za podijumom. Drugo odustajanje u trci videli smo u istom krugu i to od strane Toro Rosa i Sainca, koji je timu javio da je ostao bez pogona i vratio se u boks.

U sredini grida vidimo kraću borbu Alonsa i Magnusena, iz koje kao pobednik izlazi Španac uz prigodne komentare za Magnusenovo ponašanje. Fetel je nastavio da ređa najbolja vremena, po krugu je skidao 1 sekundu u odnosu na Rikarda, što je nagovestilo skoru borbu za podijum. U krugu 38 Palmer se okrenuo i privremeno izleteo sa staze, da bi nakon povratka ušao u borbu sa Magnusenom nakon čega su vozači imali kontakt uz novo Palmerovo izletanje i gubitak dve pozicije.

Fetel je nastavio sa agresivnom vožnjom i u krugu 40 je bio samo 7 sekundi iza Rikarda. Iz kruga u krug nastavlja sa najbržim krugovima, što je dovelo do dva obaranja rekorda staze. Time je pao rekord kojeg je dugo godina držao Huan Pablo Montoja. Od kruga 45 vidimo nagoveštaj borbe za treće mesto jer je razlika bila samo 2 sekunde, da bi duel konačno krenuo tri kruga kasnije. Nemac je u nekoliko navrata napadao, konstantno je bio agresivan i bukvalno zalepljen za Rikardov zadnji spojler.

Međutim, u krugu 50. Rikardo je kasno ušao u krivinu ispred Fetela, što je izazvalo da Nemac jako i kasno koči, nakon čega Fetel nije mogao da se oporavi i razlika je narasla. Od tada, primarni cilj je bio sačuvati četvrtu poziciju i sanirati štetu što je više moguće.

Do kraja trke nije bilo većih uzbuđenja. Epilog, mladi Maks dobio je najlepši rođendanski poklon koga jedan dvadesetogodišnak, ili bilo ko drugi, može dobiti, a to je podijum i pobeda na magičnoj stazi zvanoj Sepang, na kojoj se vozi trka za VN Malezije i to, na žalost svih nas, poslednja trka u Maleziji. Takođe, izdvaja se i rekord staze, koga je postavio Sebastian Fetel sa vremenom 1:34.080.


Copyright: Formula1.com

Veoma bizarna stvar dogodila se na krugu za usporavanje, nakon završetka trke. Fetel je vozio sa spoljne strane staze kako bi pokupio otpale delove gume zbog povećanja težine bolida, kada je sa unutrašnje strane uleteo Lens Strol i bez ikakve potrebe udario u Fetela i kompletno otkinuo Fetelovo vešanje sa leve strane. Zaista nepotreban potez za Kanađanina, svakako jedan od najglupljih u istoriji, pošto niko sa grida ne pamti da se ovako nešto dogodilo. Kakve će posledice imati po Ferari i Fetela, možemo samo da pretpostavljamo, a jedna od njih je da će biti obavezna promena menjača, što će dovesti do sankcija u Japanu.

Borba za šampionat se nastavlja, a Hamilton iz Malezije odlazi sa novih 6 bodova više u odnosu na Fetela. Za vozača dana izglasan je, sasvim logično, Sebastian Fetel, nakon što je od starta napredovao čak 16 pozicija za konačno četvrto mesto.

Poz R.br.VozačTimKrugovaVremePoena
1  33 Maks Ferstapen  Red Bul   56 1:30:01.290   25
2  44 Luis Hamilton
 Mercedes   56 +12.770s   18
3  3 Daniel Rikardo  Red Bul   56 +22.519s   15
4  5 Sebastian Fetel  Ferari   56 +37.362s   12
5  77 Valteri Botas  Mercedes   56 +56.021s   10
6  11 Serhio Perez  Fors India   56 +78.630s   8
7  2 Stofel Vandorn  Meklaren   55 +1 krug
  6
8  18 Lens Strol  Viliams   55 +1 krug
  4
9  19 Felipe Masa  Viliams   55 +1 krug
  2
10  31 Esteban Okon  Fors India   55 +1 krug
  1
11  14 Fernando Alonso  Meklaren   55 +1 krug
  0
12  20 Kevin Magnusen  Has   55 +1 krug
  0
13  8 Roman Grožan  Has Ferari   55 +1 krug
  0
14  10 Pier Gasli  Toro Roso   55 +1 krug
  0
15  30 Džolion Palmer  Reno   55 +1 krug
  0
16  27 Nico Hulkenberg  Reno   55 +1 krug
  0
17  94 Paskal Verlain  Zauber   55 +1 krug
  0
18  9 Markus Ericson  Zauber   54 +2 kruga
  0
NC  55 Karlos Sainc  Toro Roso   29 motor   0
NC  7 Kimi Raikonen  Ferari   0 turbo   0