Aston Martin postaje generalni sponzor Red Bula


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 24.09.2017.


Aston Martin postaje generalni sponzor Red Bula

©RedBullF1

Red Bul je objavio da će od sezone 2018 puno ime tima biti Aston Martin Red Bul Rejsing, nakon potvrde da je proizvođač sportskih automobila povećao svoje sponzorsko učešće i postao naslovni, odnosno generalni sponzor.

"Nakon zajedničkog osmišljavanja i kreiranja izuzetno uspešnog projekta "Astona Martin Valkira" 2016. godine, proširili smo naše partnesrstvo ove godine i sada smo oduševljeni što dodatno ojačavamo partnerske odnose, pa će se tim od sezone 2018 takmičiti pod imenom Aston Martin Red Bul Rejsing", rekao je Kristijan Horner, šef Red Bula.

Aston Martin je tako napravio sledeći korak u partnerskim odnosima sa Red Bulom nagoveštavajući tako moguće uključivanje u Formulu 1 u vidu proizvođača motora od 2021. godine.

"Generalni sponzor je sledeći logični korak u našem inovativnom partnerstvu sa Red Bul Rejsingom.", rekao je direktor kompanije Endi Palmer.

"Razgovori o pogonskoj jedinici su od interesa za nas, ali samo ako su okolnosti dobre. Nećemo da uđemo u rat agregatima bez ograničenja u troškovima ili u broju časova na dinamometru, ali verujem da će FIA napraviti takve takmičarske okolnosti za koje ćemo biti zainteresovani i palnirati naše učešće.", dodao je on.