Vandorn uzeo bodove za Meklaren


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 17.09.2017.


Vandorn uzeo bodove za Meklaren

©McLarenF1

Raskid sa Hondom i prelazak na motore Renoa je gotova stvar ali Meklaren pokušava da iz ove sezone izvuče što se izvući može. Konfiguracija staze u Singapuru uz kišne uslove, dala je timu iz Vokinga priliku da se bori za bodove. Međutim, Alonso nije imao sreće ovog puta, pošto je nakon karamboola na startu zadobio udarac koji mu je oštetio bolid , pa je nakon nastavka ipak morao da odustane.

"Trka sa puno događaja. Trka u kišnim uslovima na startu definitivno nije bila laka, pa je moj osnovni fokus bio da izbegnem neprilike i u tome sam uspeo. Od tada, vozio sam i kontrolisao svoju trku. Mislim da je sedmo mesto bilo maksimum. Šesto mesto je bilo dostižno u jednom trenutku, ali je šansa propuštena nakon drugog pit stopa. Od tada sam se fokusirao na izvlačenje maksimuma performansi iz bolda. Osvajanje bodova znači da smo završili vikend sa očekivano zadovoljavajućim rezultatom.", rekao je Vandorn.

Alonso je nakon fenomenalnog starta prolazio pored bolida koji su se već sudarili i bio kolateralna šteta jer nije mogao da vidi bolide koji su se nekontrolisano kretali na unutrašnjij stani. Nakon nastavka otkazala mu je telemetrija, a potom je imao probleme sa elektronikom što ga je namoralo da odustane.