Hamiltonu pukom (ne)srećom poklonjena pobeda


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 16.09.2017.


Hamiltonu pukom (ne)srećom poklonjena pobeda

©MercedesAMGF1

Svi znate za onu izreku: "Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane". Na ovogodišnjoj trci za Veliku nagradu Singapura, prvu noćnu trku u istoriji i specijalitet za sve ljubitelje najbržeg karavana, ova poslovica je primenljiva u njenom nabukvalnijem značenju.

Pljuskovi koji su se pojavili samo 4 sata pre trke, najavili su moguće uzbuđenje kao i promenu strategija, što je, videćemo, bilo fatalno za vodeću trojku. Start trke, na prva tri mesta Fetel, Ferstapen i Kimi. Mnogi su strepeli znajući šta se ranije dešavalo između ovih vozača a strepnje su bile opravdane.

Sva trojica vozača su snažno i dobro startovala. Fetel je ostao na prvom mestu i krenuo je da hvata trkačku liniju kako bi imao najbolji ulaz u prvoj krivini. Tik uz njega je bio Maks i vozili su točak uz točak, dok je sa spoljne strane sa odličnim ubrzanjem došao Kimi, te su tri vozača vozila skoro u liniji.

U tom trenutku se sve izmenilo. Kimiju se zatresao prednji kraj bolida i krenula je lančana reakcija. Prvo je bio kontakt sa Ferstapenom, dok je odmah potom u priču ušao i Fetel. Tri bolida su se sudarila i dodirivala, krhotine i varnice su letele na sve strane. Sigurnosni auto je odmah izašao na stazu. Posle par metara Fetel se izdvojio i nastavio, dok je iza njega kao metak prišao Hamilton.

Kimi i Ferstapen su nastavili da spojeni klize po stazi u veoma opasnoj situaciji, kroz krivinu i usput su pokupili i Alonsa, koji je ni kriv ni dužan, ispao kolateralna šteta. Španac je pretrpeo ogromnu štetu, toliku da je šasija bila bukvalno otkinuta, što je nekoliko krugova kasnije bio razlog da Alonso parkira automobil.

Fetel je nastavio da vozi ispred Hamiltona i nakon nekoliko krivina, usled pretrpljen štete, došlo je do gubitka aerodinamičnih svojstava i nakon prelaska preko vlažnog dela, izgubio je kontrolu i završio u zidu sa otkinutim prenjim krajem bolida. Međutim, ni to nije zaustavilo Nemca koji je nastavio da vozi u pokušaju da dođe do boksa i sanira veliku štetu. Dok je vozio sve vreme je curila tečnost iz probijenog hladnjaka, te je na kraju i Fetel morao da se povuče. Ovim je Fetel pokvario sjajan niz od završenih 19 uzastopnih trka.

Nekoliko narenih krugova, karavan je išao kroz pit stop kako bi se uklonili bolidi i krhotine sa startno ciljnog pravca. Hamilton je predvodio niz od 17 vozila, dok su mu pratioci bili Rikardo i Botas. Palmer se, nakon otkaza ugovora sa Renoom, odlično snašao i bio je na četvrtoj poziciji.

U krugu 11 videli smo još jednom izlazak sigurnosnog vozila a uzrok je bio Kvjat. Rus je imao borbu sa Magnusenom i nakon što ga je obišao, izgubio je kontrolu i udario u zaštitni zid. Nakon novog restarta, viđali smo odlične borbe u sredini karavana, među kojima se izdvajaju duel Vandorna i Mase, kao i troboj Magnusena, Okona i Mase.

Uprkos sjajnom tempu sa treninga i kvalifilacija, Rikardo nije uspeo da održava priključak sa Hamiltonom, te se iz kruga u krug, ta razlika polako ali sigurno povećavala. Sa bliske pratnje, došlo se do preko 8 sekundi razlike.

Od kruga 25 kreću i prva stavljanja pneumatika za suvo, da bi, do kruga 30, svi vozači obavili servise. Primat su imale ultra meke gume, dok je na svega nekoliko bolida bila super meka komponenta. U krugu 39 je bio poslednji izlazak sigurnosnog automobila, nakon što se Erikson okrenuo na stazi.

Nakon i tog restarta, trka se "smirila", te smo manje više viđali smenjivanja u najbržim krugovima. Poslednji od njih postavio je Luis Hamilton, što predstavlja i rekord staze.

Konačan rezultat, nova pobeda za Hamiltona i veoma gorak ukus u ustima tima iz Maranela. Ferari je propustio odličnu priliku da se Fetel vrati na vodeću poziciju u šampionatu i malo veću razliku, s obzirom na lošu startnu poziciju Hamiltona, kao i mogući dupli podijum. Hamilton je nakon današnje trke 28 bodova ispred Fetela u šampionskom poretku.

Pored oba Ferarija, najveći gubitnik trke je i Maks Ferstapen, kome je ovo čak sedmo povlačenje pre karirane zastave. Najveći srećnici trke su definitivno Hamilton, Rikardo kao i odlični Sainc, koji je završio na četvrtoj poziciji.

PozicijaR.br.VozačOdveženih
krugova
Vreme 
1 44 Hamilton 58 2:03:23.544  
2 3 Rikardo 58 +4.507s  
3 77 Botas 58 +8.800s  
4 55 Sainc 58 +22.822s  
5 11 Perez 58 +25.359s  
6 30 Palmer 58 +27.259s  
7 2 Vandorn 58 +30.388s  
8 18 Strol 58 +41.696s  
9 8 Grožan 58 +43.282s  
10 31 Okon 58 +44.795s  
11 19 Masa 58 +46.536s  
12 94 Verlajn 56 +2 kruga  
Bez pozicije 20 Magnusen 50 DNF  
Bez pozicije 27 Hulkenberg 48 DNF  
Bez pozicije 9 Erikson 35 DNF  
Bez pozicije 26 Kvjat 10 DNF  
Bez pozicije 14 Alonso 8 DNF  
Bez pozicije 5 Fetel 0 DNF  
Bez pozicije 33 Ferstapen 0 DNF  
Bez pozicije 7 Raikonen 0 DNF