Nova pravila u sferi motora izazov za Meklaren


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 06.09.2017.


Nova pravila u sferi motora izazov za Meklaren

©McLarenF1

Pojednostavljenje pravila u sferi agragata moglo bi da privuče nove proizvođače u "najbrži cirkus", kao što su Kosvort, Ilmor i Porše, ali i da neke postojeće timove izazove da postanu samostalni konstruktori. Naravno to mogu sebi priuštiti Meklaren, Red Bul i eventualno Vilijams.

Problemi koje Meklaren proživljava sa Hondom, mogli bi tim iz Vokinga da izazovu da pokuša da postane samostalan konstruktor poput Mercedesa, Renoa i Feraraija. I dok se Meklaren trenutno muči sa Hondom i pregovara sa Renoom o eventualnom dostavljanju agregata u naredne tri godine, Zek Braun već razmišlja o opcijama za 2021. i na dalje, a jedna od njih je i samostalna proizvodnja agregata. Za korake u novoj eri agregata potrebna je potvrda pravila.

"Zainteresovani smo da vidimo nova pravila u sferi agregata, za period od 2021, bilo da razmišljamo o izradi svojih motra ili da razmišljamo o privlačenju novih proizvođača.", rekao je Braun. "Sada se moramo fokusirati na sledeće tri godine, a čim se definišu pravila moramo se okrenuti i planovima za dugoročniji period."

"Mislim da će se ambijent u Formuli 1 od 2021 promeniti u veoma pozitivnom pravcu, sa ograničenjima budžeta, preraspodelom dobitka i novim pravilima u sferi agrgata. Teško je sada doneti oduku o agregatima, jer će se do 2021 dosta promeniti."

Mekalren Grupa nije opremljena mašinama, alatima i ljudstvom kako bio pravila sopstvene agregate, čak i za putničke automobile motor razviaj Rikardo, specijalista za agregate.

Ne pravimo motore, čak i za naša vozila, to nismo nikada radili, a za takav poduhvat bi nam trebalo još inženjera, proširenje kapaciteta, o svemu bi diskutovali. Trenutno nismo u poziciji da potrošimo stotine miliona dolara za razvoj, tako da će pravila morati da se promene i da ekonomski budu izvodljiva i isplativa."

Braun je ubeđen da Formula 1 plače za setom novih pravila u sferi agregata, kako bi nova pravila privolela i ohrabrila prizvođače kao što je Kosvort i Ilmor da se vrate u Formulu 1.

"Mislim da bi bilo mnogo dobro da postoji bar jedan nezavistan proizvođač agregata, ne samo prizvođač koji će biti tu da popuni grid. Veliki proizvođači su dobri, poštujemo ih ali bi za sport bilo "zdravo", da se pojavi nezavistan proizvođač koji bi mogao da snabdeva timove i da bude konkurentan. Mislim da je to ključ."

"Poslednji put kada je Kosvort učestvovao, nije bio baš konkurentan, tako da nije uspeh imati jednog ili dva nezavisnog proizvođača, bitno je da bude konkurentan.", rekao je Braun.