Rikardo "krivac" za uzbuđenje krajem trke


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 02.09.2017.


Rikardo "krivac" za uzbuđenje krajem trke

©RedBullRacing

Za vozače Red Bula, današnja trka obilovala je događajima. Ferstapenu je u borbi sa Masom pukla guma, što je rezultovalo padom na poslednje mesto. Borio se do kraja u poretku i završio na desetom mestu, kao i u bodovima.

"Imao sam dobar start, ali u trecžćem krugu, nakon kontakta sa Masom, je pukla guma i tu je realno moja trka bila gotova za neka veća očekivanja. Morao sam u boks na zamenu guma i dodatno zamenu prednjeg krila, što je automatski prešlo na strategiju dva odlaska u boks. Ne mogu da se žalim na bolid, jer je on radio odlično. Na kraju smo i osvojili bod, što je dobro", izjavio je Maks.

Rikardo je imao još zanimljiviju trku. Startovao je na tvrdoj komponenti guma, pa je imao duži prvi stint, prošao Okona i Strola za peto mesto. Nakon toga je povukao potez dana i prošao Raikonena za četvrto mesto. Pored toga, postavio je i najbrže vreme kruga.

"Veoma za zadovoljan današnjim rezultatom, bilo je zanimljivo za vožnju. Startovao sam sa poslednjeg mesta na mojim omiljenim stazama, a to su Silevrston i Monca. Imao sam neka dobra preticanja i dobar ritam pred kraj trke. Video sam Seba ispred sebe i naravno da me je podijum mamio, tako da sam pokušao da ga sustignem pred kraj."

"Momci su odradili najbrži pit stop, a i imam najbrži krug tako da je to odlicno. Skoro pa ovo možemo nazvati savršenim danom. Nismo mogli učiniti ništa više, s obzirom na početnu poziciju", dodao je Rikardo.

Kristijan Horner uporedio je današnju Rikardovu vožnju sa Najdželom Manselom. "On je trenutno jedan od najveštijih vozaca na gridu, kada je u pitanju preticanje. Njegova sposobnost da kasno koči i da ipak ude u krivinu je savršena. Jednako kao i Mansel."

Rikardo je u šampionatu četvrti sa 144 boda, 6 više od Raikonena, dok je Ferstapen šesti sa 68 bodova. Red Bul je u trci konstruktora na trećem mestu sa 212 bodova.

U nastavku možete pogledati snimak Rikardove majstorije:

https://www.facebook.com/Formula1/videos/884828561674127/?hc_ref=ARTxOgbeEU0kfTJfW-0D_yNRv0ot889xyZE0f1zlmWZ-79RxK31Kc60iiMZC9NSA9IE
Copyright: Formula1.com

Koautor teksta: Jelena Sladojević Milišić