Kimi nije uspeo do podijuma pred Tifozima


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 02.09.2017.


Kimi nije uspeo do podijuma pred Tifozima

©FerrariF1

Kimi je startovao sa šestog mesta sa super mekim gumama, nakon što su cele kvalifikacije prošle u kišnim uslovima. Bio je to agresivan izbor i logična stvar je bila napad od samog početka.

Kimi je baš to i uradio obišavši Botasa već u krivini Curva Grande. Međutim, mlađi Finac se odbranio u vratio poziciju kod prve šikane. Tada je Seb, posle kraće borbe u krivini Parabolica uspeo da obiđe Kimija.

Finac se tokom trke nekoliko puta žalio na nestabilan zadnji kraj, što ga je odvelo na servis tokom kruga broj 16, kada se prebacio na meku komponentu, vrativši se na poziciju 11. Strol je ispratio Finčevu strategiju, ali je Kimi uspeo da ostane ispred, usput obišavši i Vandorna za mesto 8.

Tokom kruga 26, uspeo je da veoma kasnim kočenjem u prvoj šikani obiđe Okona za četvrto mesto. Tako je ostalo do 10 krugova pre kraja, kada je četvrtu poziciju izgubio od dosta bržeg Rikarda na svežijim gumama.

"Kroz celu trku mučio sam se sa balansom auta. Ni jednom se nije ponašao kako treba. U nekim krugovima je bilo bolje, ali većinu trke smo se mučili sa prianjanjem i tempom. Nije bio lak vikend, borili smo se u svim vremenskim uslovima, kako u suvim i toplim periodima, tako i sa pljuskom."

"Ove stvari treba da popravimo za krugove ovog tipa. Razočaran sam rezultatom i to nije bio naš cilj. Ovakav tip trake nam uopšte ne odgovara i šteta je što je to naša domaća trka. Bio bih iznenađen da se situacija ponovi u Singapuru, jer na papiru, ona nam mnogo više odgovara. Idemo dalje i daćemo sve od sebe", izjavio je Finac.

Kimi je sa današnjim petim mestom ostao na petoj poziciji u generalnom plasmanu sa 138 bodova, 6 manje od Rikarda.


Copyright: FerrariF1