Fetel nije previše uznemiren zbog gubitka vođstva


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 02.09.2017.


Fetel nije previše uznemiren zbog gubitka vođstva

©FerrariF1

Sebastian Fetel je naveo kako nije previše uznemiren Mercedesovom očiglednom dominacijom tokom završenog vikenda u Italiji, čak ni nakon što je izgubio vođstvo u šampionatu, prvi put od starta ove godine. Konačan rezultat za Fetela i Skuderiju je "skromno" treće mesto.

Kako je na trku došao sa 7 bodova prednosti u odnosu na Hamiltona, nakon današnje raspodele bodova, Fetel sada zaostaje samo 3 boda za vodećim Britancem, kome je šesta pobeda u sezoni donela 25 bodova i vođstvo u šampionatu.

"Bilo je veoma očigledno da su brži od nas danas", rekao je Fetel nakon trke. "Uprkos tome, iako nisam u potpunosti srećan, možemo da prihvatimo ovakav rezultat. Uradili smo sve što smo mogli danas. Podijum je nadoknadio loš tempo tokom ovog vikenda."

Nemoćan da napadne Mercedese ispred sebe, Fetel se skoro našao pod pritiskom brzo nadolazećeg Rikarda u Red Bulu krajem trke. Iako je uspeo da mu odoli bez problema i zadrži treće mesto, Nemac priznaje da ga je greška na ulazu u šikanu tokom kruga 40 mogla koštati pozicije.


Copyright: FerrariF1

"Nešto tada nije bilo u redu sa autom, vukao je na jednu stranu. Pokušao sam da smanjim agresivnu vožnju i jaka kočenja i samo kontrolišem rastojanje. To mi nije dalo da napredujem, jer je kočenje na ovoj stazi krucijalno, nije teško shvatiti da će doći do gubitka vremena."

Upitan da li ima neko objašnjenje zašto je Ferarijev tempo bio toliko sporiji od Mercedesovog tokom vikenda, pogotovo jer su u Belgiji izgledali dosta moćnije, četvorostruki šampion je dodao: "Imamo neke odgovore. Mada, nije uvek lako pretočiti ih u praktično rešenje, naročito jer je Monca veoma specifična trka."

"Ako nemate 100% samopouzdanja, tada veoma lako gubite vreme. Međutim, nisam potrešen i radujem se sledećoj trci", izjavio je Nemac.

Nakon dominacije na uličnoj trci u Monaku, slično se očekuje od Ferarija u Singapuru, zbog slične konfiguracije staze, koja im očigledno leži. To je pogotovo slučaj sa Fetelom, koji je bio šampion Marina Beja četiri puta do sada.

Nakon osvojenog trećeg mesta Fetel je drugi u šampionatu vozača sa 235 bodova, samo 3 manje od Hamiltona. Ferari je u šampionatu konstruktora zadržao sigurno drugo mesto sa 373 boda. Međutim, ne zaboravimo veoma važnu činjenicu, a to je da Fetel nikada nije izgubio svetski šampionat, ako je makar u jednom trenutku bio vodeći tokom sezone. Ostaje da vidimo da li će taj trend nastaviti i ove godine.

U nastavku možete pogledati video sa postolja. Sebastianova poruka je jasna: "Tifozi, vi ste najbolji fanovi na svetu".


Copyright: FerrariF1