Dobar vikend za Fors Indiju


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 02.09.2017.


Dobar vikend za Fors Indiju

©SaharaForceIndia

Vozači Fors Indije bili su prilično razdvojeni ove nedelje u Monci. Okon je startovao iz drugog reda i dobio priliku da se bar na početku trke nosi sa Mercedesom i Ferarijem, dok je Perez u sredini grida morao da se bori za bodove. Kako sezona odmiče, čini se da je Okon malo brži od timskog kolege i trenutno je samo na tri poena zaostatka u generalnom plasmanu iza Pereza.

"Stvarno sam uživao u trci i srećan sam sa našim performansama. U isto vreme sam malo i razočaran jer sam stvarno želeo da završim na podijumu danas. Ali treba biti realan i mi nismo imali tempo da se nosimo sa Mercedesom i Ferarijem, tako da mislim da je šesto mesto maksimum koji smo mogli da ostvarimo. U jednoj etapi smo se trkali protiv Raikonena i mislio sam da možemo da ga zadržimo iza, ali jednostavno je bio previše brz. Imao sam takođe i dobru borbu sa Strolom tokom većeg dela trke i morao sam da radim naporno kako bih ga zadržao iza sebe."

"Sa jakim kvalifikacijama juče i šestim mestom danas, bio je ovo odličan vikend. Moram da kažem veliko hvala celoj ekipi za sav njihov naporan rad i zbog toga što su mi dali kompetitivan automobil", izjavio je Esteban Okon nakon trke.

"Prvo bih želeo da se zahvalim mom timu za neverovatan posao koji su uradili sa zamenom menjača pre trke. Bio je težak vikend za nas, kada uzmete u obzir probleme u petak i kako nam je propuštanje Q3 juče napravilo trku mnogo težom. Danas je bolid bio dobar i bio sam jak u prvom stintu, izuzev malo štete koju sam zaradio u drugoj krivini, ali stvari su postale teže nakon pit-stopa. Imali smo spor pit-stop i zaglavio sam se u saobraćaju."

"Mislim da sam izgubio par sekundi i to je ono što je napravilo razliku između nas i Vilijamsa. Dali smo sve od sebe kako bi ih stigli, ali nestalo nam je krugova kako bi ih prestigli. Možda bih sa dva dodatna kruga uspeo, ali to je trkanje. Bez obzira što sam očekivao malo više, opet smo uspeli da osvojimo par poena i srećan sam sa ovim rezultatom", izjavio je Serhio Perez.

Koautor teksta: Marko Despotović