Oba Vilijamsa u bodovima na začelju kolone


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 02.09.2017.


Oba Vilijamsa u bodovima na začelju kolone

©WilliamsF1

Oba vozača trku su počela na super mekoj komponenti. Nakon starta, Strol je odmah pao na poziciju 3, dok je Masa zadržao poziciju 7 sa kvalifikacija. Hamiltonov loš start usporio je Strola, što je iskoristio Okon da dođe do pozicije dva. Iako su oba vozača forsirala na kraju, nisu uspeli da obiđu Okona i Fors Indiu na poziciji 6.

Lens je dalje imao solidnu trku. Dobro je čuvao gume, što se vidi po odlasku na servis tek u 17. krugu po set mekih pneumatika, sa pozicije 5. Međutim, dalji tok trke mu je otežao i malo sporiji rad mehaničara. Iako nije završio na podijumu, uprkos drugom startnom mestu, Kanađanin kaže da je srećan današnjom trkom.

"Uživao sam danas. Žao mi je što sam na startu izgubio poziciju od Okona, pošto je Hamilton imao loš start i odmah je krenuo da se brani, pa sam malo pustio gas. Bili smo na poziciji 3 i onda su nas obišla oba Ferarija i Botas."

"Krajem trke je došlo do pada tempa, gubio sam vreme za Okonom i Felipe je krenuo sa napadima. Sve u svemu, trka je veoma pozitivna. Završio sam kao sedmi, što je nešto što smo očekivali", dodao je Strol.

Felipe je takođe imao solidan prvi stint. Na zamenu pneumatika otišao je u krugu 21 sa pozicije 7 po set mekih pneumatika. Kao i timski kolega, smatra da je ovo generalno dobar rezultat za tim.

"Uvek je lepo doći do poena sa oba auta. Danas smo osvojili 10 poena ukupno. Zadovoljan sam trkom i borbama. Na kraju smo Lens i ja imali mani kontakt i srećom se ništa veće nije desilo, uspeli smo da završimo bez problema. Zadovoljan sam performansama i trkom, ovo je bila dobra nedelja za tim", rekao je Masa.

Felipe je nakon trke na 11. poziciji u šampionatu vozača sa 31 bodom, dok je Strol 12. sa ukupno 24 boda. Vilijams je u šampionatu konstruktora zadržao 5. poziciju sa 55 poena.