Problem Honde ili španski temperament?


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 27.08.2017.


Problem Honde ili španski temperament?

©MclarenF1

Dvostriki svetski šampion odlično je startovao probivši se do pozicije 7, da bi potom počeo da pada u plasmanu sve do pozicije 10, a sve zbog male brzine na pravcu usled nedostatka snage, komentarišući situaciju kao "ponižavajuću".

Tokom trke nastavio je da pada u plasmanu, sve do pozicije 14, a potom je prijavio problem sa motorom, povukavši se iz trke.

Ipak, iz Honde kažu da sa špančevim motorom nema problema.

"Nakon brilijantnog starta, nastavak trke  generalno, za njega je bio veoma težak. Javio je da ima probleme so bolidom, iako parametri ništa nisu pokazivali, odlučili smo da povčemo bolid iz trke iz predostrožnosti.", rekao je Hasegava.

Da li je ovo lična odluka Alonsa, frustracija, stvarni problem ili dodatni pritisak na Hondu i Meklaren da naprave ogroman iskorak ili završe saradnju, saznaćemo u narednim nedeljama.

Alonsa čeka još jedna teška trka u Italiji, a potom bi mogao da računa na bodove jer su staze u ostatku kalendara manje zahtevne za agregate.

Honda bi trebala da uvrsti verziju agregata 3.6 u Monci, a ako ne, onda na sledećoj trci. Međutim, sva poboljšanja Honde ne rade isto na stolu, što i u realnim trkačkim okolnostima. Samo što je isprobala agregat u Vandornovom bolidu, Honda ga je izvadila zbog nepouzdanosti, iako nosi oko novih 20KS.

Ako Honda sa specifikacijom 3.6, odnosno narednom napravi neki rezultat do kraja, moguće je da Španac ostane u Meklarenu i sledeće sezone. Kao alternativa Meklarenu, kao opcija za Alonsa pominju se Vilijams i Reno.