Zauber nemoćan u Belgiji


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 27.08.2017.


Zauber nemoćan u Belgiji

©SauberF1

Prošlogodišnji agregat u ovogodišnjoj šasiji Zaubera C36 sve više gubi trku sa konkurencijom (u vidu Mekarena), koji je donekle napredovao. Nemogućnost razovja prošlogodišnjeg agregata Ferarija sve više dolazi do izražaja naročito na stazama kao što je Spa Frankošamp i predstojeća Monca. Iako je Zauber doneo aero poboljšanja u vidu novih elemenata na podu bolida i drugih sitnih aerodinamičkih izmena, na stazi gde je sve u snazi motora nije pomoglo timu da ostvari pristojan rezultat. Verlajn je odustao odmah nakon starta usled problema sa vešanjem, dok je Erikson trku završio na poziciji 16, odnosno poslednji.

"Pri dolasku na Spa znali smo da nećemo biti posebno konkurentni. Bilo je i delova staze na kojima smo konkurentni, posebno drugi sektor. Ipak, nedostatak brzine na pravcu u prvom i poslednjem sektoru, trku je napravio veoma teškom. Iako će trka u Monci biti slično izazovna po pitanju snage agregata, uradićemo sve što možemo kako bi napravili najbolju mogući rezultat.", rekao je Erikson.

"Bio je ovo težak vikend za mene. Imao sam probleme sa ogibljenjem na bolidu i nažalost, morao sam da se povučem. Sada se fokusiram na narednu trku i nadam se boljoj prilici i boljem rezultatu u Monci.", rekao je Verlajn.