Odlična trka za Grožana


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 27.08.2017.


Odlična trka za Grožana

©HaasF1

Nakon Grožanovih šest bodova, američka ekipa već sada ima više osvojenih poena nego ukupno na kraju prošle sezone, što samo govori u prilog tome da je Has napredovao kao tim. Ipak, predstoji im zadatak da oba vozača češće završavaju u bodovima, što sada nije bio slučaj.

„Bila je paklena trka. Prilično sam umoran sada. Znali smo da možemo da budemo negde blizu prvih deset, ali nismo mislili da možemo biti unutar njih. Nakon nekoliko krugova, bolid je bio okej. Nisam imao dobar start, ali forsirao sam naporno. Imali smo dobru degradaciju na ultra mekim gumama. Planirali smo jedno stajanje. Video sam Fors Indiju koja ide na dva stajanja i pomislio da ako ne ostvare veliku razliku, biće dobro. Bezbednosno vozilo je izašlo i onda sam pokušao da stignem Reno ispred, ali bio je ipak previše brz. Veoma sam srećan sa timom, vrlo ponosan. Nakon prvog slobodnog treninga pomislio sam da će biti teško, ali oporavili smo se jako dobro. Treba samo da budemo konstantniji kod guma, podešavanja, i da budemo tu od početka vikenda“, izjavio je Roman Grožan.

„Blokirao sam oba točka sa hladnim kočnicama, hladnim gumama, u poslednjoj krivini na restartu nakon bezbednosnog vozila. Bila je moja greška i vrlo mi je žao zbog tima. Mogao je da bude završetak sa duplim poenima za nas ovog vikenda. Moram da forsiram jače narednog vikenda kako bih se iskupio. Očigledno, srećan sam što smo osvojili bodove sa Romanom, ali je teško progutati sada. Bićemo tu ponovo narednog vikenda. Mislim da bih sigurno imao dobru borbu sa Felipeom. Bio sam brži od njega u stintu pre bezbednosnog vozila. Mislim da bismo se borili sa njim, ali to se nije desilo i vrlo sam frustriran zbog toga. Bolid je funkcionisao prilično dobro ovog vikenda. Brza je staza, isto kao i naredna koju ćemo posetiti. Nadamo se da ćemo biti ponovo jaki“, rekao je Kevin Magnusen nakon trke.