Težak vikend za Fors Indiju


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 27.08.2017.


Težak vikend za Fors Indiju

©ForceIndiaF1

Teško je setiti se primera gde su vozači iste ekipe međusobno imali toliko incidenata u jednoj sezoni. Oštri dueli između Serhija Pereza i Estebana Okona postaju sve bizarniji, a na stazi Spa imali su čak dva kontakta. Na kraju je ekipi iz Silverstona jedino Okon doneo dva poena, što je za Fors Indiju prilično malo imajući u vidu njihovu ovogodišnju formu.

„U prvom krugu dogodila se bliska situacija sa mojim timskim kolegom dok smo išli ka O Ružu. Mogu da prihvatim to jer je bio start trke i trojica nas išlo je široko, mada sam bio pritisnut uz zid. Drugi kontakt sa Serhiom bio je previše. Pritisnuo me je ponovo ka zidu, napravio kontakt sa mojim prednjim krilom i rizikovao trku obojici bez razloga. Ovo je koštalo ekipu poena i teško mi je da shvatim zbog čega je bio toliko agresivan. Uzeću vreme da pričam sa njim nasamo i podelim moj ugao gledanja. Šteta je jer smo bili u dobroj poziciji sa kompetitivnim automobilom i trebalo je da osvojimo još više poena iz ove trke“, izjavio je Esteban Okon.

„Veoma sam razočaran kako se trka završila, posebno jer je ovo bila staza na kojoj je trebalo da osvojimo dosta poena. Dva duela sa Estebanom uzela su nažalost naše šanse i upropastile trku za ekipu. Izvinjavam se za incident na startu, koji je bio totalno moja krivica. Nisam odabrao start opciju i bio sam slab što se tiče snage dok sam išao niz brdo. Borio sam se sa Nikom (Hulkenbergom) i mislio sam da imam dovoljnu razliku u odnosu na ostale. Pomerio sam se desno bez provere retrovizora i nisam video da je Esteban tamo. U drugoj situaciji, mislim da je bio previše optimističan jer jednostavno nije bilo prostora za prolaz. Pokrivao sam moju liniju i očekivao sam da me napadne nakon O Ruža – imao je ceo pravac da me obiđe. Mislim da smo obojica loše procenili situaciju i upropastili trku za tim. Nakon toga, moj bolid je bio previše oštećen za vožnju. Bila je vrlo specifična situacija i moramo da pregledamo incident. Malo toga može da se kaže, nije bila najbolja trka za mene danas. Moramo da razgovaramo oko toga šta se dogodilo i krenemo dalje kao tim kako bi izbegli gubitak još poena“, rekao je Serhio Perez.

 

Koautor: Marko Despotović