Podijum za Rikarda, frustracija za Ferstpena


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 27.08.2017.


Podijum za Rikarda, frustracija za Ferstpena

©RedBullF1

Odustajanje klupskog kolege, greška Raikonena, kao i iskorišćena prilika na restartu trke, splet je okolnosti koji je doveo Rikarda do podijuma. Reklo bi se da je iskoristio sve pružene prilike za napredovanje tokom trke.

"Uvek je lepo završiti na podijumu, to je sigurno, naročito nakon plasmana na poziciju 6 u kvalifikacijama posle koga sam mislio samo o napretku. Iskreno, verovao sam da možemo bolje od startne pozicije. Maks je imao probleme, a onda je Kimi napravio grešku pod režimom žutih zastava. Tako sam došao do dve pozicije ali i tempo se popravio u drugom stintu. Potom sam iskoristio i priliku nakon restarta i zaista sam srećan sa ovim rezultatom. Sa druge strane žao mi je Maksa. Imao je dosta turbulencija tokom vikenda ali i u prethodnom periodu. Danas je naročito frustrirajuće jer je odustao pred domaćom publikom.", rekao je Rikardo.

"Veoma sam razočaran, ne samo zbog odustajanja, već i zbog fanova. Platili su da bi me gledali, a ja sam odustao nakon 8 krugova, tako da verujem da su i oni razočarani. Imali smo dobar vikend sve do trke. Naporno smo radili u kvalifikacijama koje su prošle dobro, bio sam optimističan u vezi trke. U poslednjoj krivini prebacio sam iz treće u četvrtu brzinu i odmah izgubio snagu motora, koji je nekako prešao u sigurnosni režim. Bila je ovo do sada veoma naporna godina u kojoj se i dalje borimo sa ovim problemima, tako da ću razgovarati o svemu sa timom. Posle svega nisam baš srećan, želim samo da odem kući, saberem se i što bolje pripremim za sledeći vikend.", rekao je Ferstapen.