Još jedna frustrirajuća trka za Alonsa i Meklaren


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 26.08.2017.


Još jedna frustrirajuća trka za Alonsa i Meklaren

©McLarenF1

"Razočaravjuće, veoma razočaravajuće", ponovio je Alonso nekoliko puta tokom trke. Španac je u prvim krugovima vodio neravnopravnu borbu došavši čak i do pozicije 7, ali su potom rivali na pravcima uz pomoć DRS naprosto "preskočili" njegov Meklaren. Alonso je padao u plasmanu sve do pozicije 14, a potom je morao zbog problema sa agregatom da odustane parkiravši svoj MCL32 u garažu.

"Generalno, bio je ovo dobar vikend za tim. Igrali smo timsku igru u kvalifikacijama, imali dobar start, zauzevši spoljašnju liniju, što se ispostavilo kao dobra odluka, pa smo posle prvog kruga izbili na poziciju 7. Bilo je zabavno u prvih par krugova. Pokušao sam onda odbranu pozicije, ali na sredini pravca neki rivali su me pretekli čak i bez aktivacije DRS-a. Naravno da nije lako boriti se bez mogućnosti borbe točak u točak. Imali smo teško popodne, nismo bili konkurentni u trci. Bolid je bio spor na pravcima, nismo mogli da se borimo, pa su i bodovi bili nemogući. Na kraju morao sam da se zaustavim zbog problema sa motorom. Situacija je takva kakva je i mi moramo da se poboljšamo što pre je moguće. Znam da tim danonoćno radi na poboljšanju bolida, nadam se uskoro i rezultatima.", rekao je Alonso.

Vandorn nije uspeo da se domogne bodova ali je uspeo da završi trku na poziciji 14, nakon starta sa zečelja.

"Teška trka za nas. Imao sam dobar start, ali sam potom imao frustrirajuću trku. Zbog starta sa začelja znali smo da će trka biti teška, ali sam osetio da bolid ima tempo za napredak. međutim, na pravcima smo bili nemoćni. Nismo bili u mogućnosti da prestignemo bilo koga, niti da od bilo koga odbranimo poziciju. Ovo je manje više maksimum koji smo mogli danas da postignemo. Stigao sam do cilja i to je jedina pozitivna stvar. Znali smo da će biti mučna trka, to se danas i potvrdilo.", rekao je Vandorn.