Za Vilijams skromna 4 boda od Mase


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 26.08.2017.


Za Vilijams skromna 4 boda od Mase

©WilliamsF1

Oba vozača imala su snažan start na super mekim pneumaticima. Lens je zadržao startnu poziciju dok je Masa odmah napredovao dva mesta, sa pozicije 16 na 14.Takođe, oba vozača su imala koristi od izlaska sigurnosnog automobila na stazu u krugu 29, kada su obojica stavili ultra meke gume, što im je pomoglo da dođu do konačne pozicije.

Prvi je na prvi servis otišao Kanađanin, već u krugu 7, nakon čega se na stazu vratio na poziciji 17. Rekao je kako je tempo bio bolji nego na jučerašnjim kvalifikacijama, ali su mu nedostajali poeni, za čim žali.

"Posrećilo nam se što su neki vozači odustali, ali danas smo svakako definitivno mnogo bolji nego juče. Bio sam malo baksuzan kada sam zakačio Magnusena prilikom obilaženja, nakon restarta trke. Polomio sam deo prednjeg krila i sa tim sam morao da se snalazim do kraja trke."

"Da mi se nije ovo desilo, mogao sam da napadnem Sainca za poene, ali svejedno, ovo je bila dobra trka sa dosta dešavanja i bilo mi je zabavno. Drago mi je da je auto radio bolje nego na kvalifikacijama", izjavio je Strol.

Felipe je na prvi servis otišao u krugu 11 sa pozicije 8 i stavio je set mekih guma. Kao i Strol, Masa je takođe srećan ishodom današnje trke, rekavši da je ovaj rezultat kao mala pobeda.

"Sjajan start, odlična obilaženja, dobar tempo na autu sa kojim smo se juče mnogo mučili, tako da sam zaista zadovoljan današnjim rezultatom. Današnja trka je bila veoma intenzivna i srećan sam."

Iako zna da osma pozicija nije dostojna Vilijamsove istorije i njegovih prethodnih rezultata, znao je da vozi sa veoma lošim autom, što mu je ravno pobedi.

"Naravno, mnogo toga je još pred nama po pitanju razumevanja i unapređivanja auta, počevši od stvari koje nisu funkcionisale na prethodne dve trke, ali sam svakako srećan sa današnjim rezultatima", izjavio je Masa.

Felipe je sada 11. sa ukupno 27 bodova, dok je Lens na poziciji 13 sa 18. bodova. Tim je zadržao peto mesto u šampionatu konstruktora sa ukupno 45 bodova.