Lov: Vilijams neće odustati od četvrte pozicije


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 06.08.2017.


Lov: Vilijams neće odustati od četvrte pozicije

©WilliamsF1

Tim je trenutno peti u šampionatui sa 60 bodova zaostatka za Fors Indijom, nakon prilično teškog prvog dela sezone u kome je najbolji rezultat treće mesto Lensa Strola u Bakuu. Sa druge strane Fors Indija nije došla do postolja na podijumu ali je bila mnogo konstantnija u osvajanju bodova. Pedi Lov je ubeđen da je četvrto mesto još uvek dostižno za Vilijams i da tim neće odustati od tog cilja.

"Nećemo odustati. Mislim da možemo biti prilično konkurentni na nekim trkama u ovoj sezoni koje tek dolaze, a takođe očekujem da performanse bolje pretvaramo u bodove u nastavku šampionata".

"Što se tiče prvog dela sezone mogli smo bolje - mogli smo mnogo bolje. U drugi deo sezone idemo mentalno pripremljeni da to odradimo. Hrabrim momke i motivišem ih da nam obezbede brži bolid. Imamo dosat posla da odradimo i moramo bolje. Možemo bolje od odrađenog zato i idemo da odradimo bolji posao."

"Situacija je prilično jasna. Nemamo dobre performanse na stazama sa maksimalnom silom prijanjanja kao što su Monako, Mađarska i Singapur. Ali ja sam od onih koji se ne predaje unapred. Zato, videćemo šta možemo da uradimo do Singapura."

Vilijams je u Mađarskoj isprobao značajne promene na FW40 tokom testiranja, i pokušao da pronađe nove performanse sa promenama na bolidu. Lov naravno nije hteo da precizira o kojim delovima je reč.

"Isprobali smo značajne delove. Bavili smo se značajnim i interesantnim stvarima, istraživanjem i razvojem. Neke su vezane za ovu godinu, a neke moramo da isprobamo i shvatimo za sledeću sezonu. Bavimo se ozbiljnim poslom. U pitanju je niz eksperimenata na način na koji mi uvek pristupamo testiranju.", rekao je Lov.