Obe Fors Indije u bodovima


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 30.07.2017.


Obe Fors Indije u bodovima

©ForceIndiaF1

Nakon loših kvalifikacija, Perez i Okon su standardno dobro odvezli trku. Sa novih šest bodova, Fors Indija prešla je stotku (101 bod trenutno) i sigurnim koracima ide ka osvajanju četvrtog mesta u poretku konstruktora. Ipak, ni ova trka nije mogla da prođe bez kontakta između timskih kolega, ali srećom nije bilo značajnijih posledica.

„Vrlo sam zadovoljan osvajanjem osmog mesta danas. Nije bio lak vikend kada je reč o osećaju u bolidu, tako da preokretanje stvari u trci i osvajanje poena predstavlja dobar povratak. Napravio sam vrlo dobar start, pozicionirao automobil dobro i to je bilo jako važno za konačan rezultat. Bilo je malo kontakta sa timskim kolegom, što je oštetilo moje prednje krilo, ali srećom nije poremetilo balans bolida. Nisam imao mnogo posla u trci zato što sam uglavnom bio iza Sajnca i Alonsa, ali nismo mogli da se probijemo napred zbog sporog pit stopa. Ukupno gledano, bila je ovo vrlo jaka prva polovina sezone i možemo otići na odmor sa zadovoljstvom zbog posla koji smo uradili“, rekao je Serhio Perez.

„Bio je prilično neuredan start i to je kompromitovalo moju trku. Serhio je napravio kontakt sa mnom u prvoj krivini, što je prouzrokovalo malo štete na podu bolida, ali uspeo sam da nastavim bez obzira što sam izgubio malo performansi. Na kraju, dobili smo još jedan rezultat sa duplim bodovima za tim, što je odlično s obzirom na težinu vikenda pre same trke. Ostatak trke bio je veoma čist i uspeli smo da odbijemo veliki pritisak Štofela Vandornea, tako da sam srećan sa krajnjim rezultatom. Ostavili smo danas naše glavne rivale iza i to znači da možemo otići srećni na odmor. Osvojio sam skoro 50 poena u prvom delu sezone i imamo dobru razliku u odnosu na timove iza nas. Sada možemo da napunimo baterije i vratimo se nazad spremni da osvojimo još više bodova u drugom delu godine“, izjavio je Esteban Okon nakon trke.

 

Koautor: Marko Despotović