Hasov vikend za zaborav


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 30.07.2017.


Hasov vikend za zaborav

©HaasF1

Posle pet uzastopnih trka na kojima je Has uzimao bodove, već drugi put uzastopno američka ekipa ostaje bez poena. Ovaj vikend je bio još gori od onog u Silverstonu, pa će u Hasu tokom avgusta morati ozbiljno da rade na bolidu.

"Iskreno, nema ništa mnogo da se kaže o trci. Bila je kompromitovana u prvoj krivini kada sam dobio udarac. Posle smo imali probušenu gumu, pa točak nije bio dobro pričvršćen, tako da smo morali da zaustavimo bolid i ne preuzimamo rizike. Kada imate loš vikend samo hoćete da se što pre vratite. Pauza će biti dobra za sve, ali moramo da shvatimo šta možemo da uradimo kako bi izbegli ovakve vikende“, izjavio je Roman Grožan posle trke.

"Stvarno ne razumem kaznu. On (Hilkenberg) nije dobio ništa za ono što se desilo u prvoj krivini kada je udario u bočni deo Romana Grožana, što je doprinelo njegovom završetku trke. Nisam ga čak ni pipnuo. Mogao je da izabere da se povuče jer sam ja imao tu krivinu. Bio sam na unutrašnjoj strani i bili smo jedan pored drugog. Ako ništa drugo, bio sam malo ispred. Samo sam izabrao svoju liniju. Nije kao da sam išao van idealne trkačke putanje. Zakočili smo kasno, tako da je prirodno kada odete široko i onda pritisnete na ulazu. Stavio je sebe u opasnost na spoljnoj strani. Nema mnogo toga pozitivnog što se može uzeti iz ovog vikenda. Bio je težak vikend u svakom smislu. Siguran sam da ćemo sledeći put uraditi bolji posao“, rekao je Kevin Magnusen.

 

Koautor: Marko Despotović