Dvostruki završetak u bodovima za Meklaren


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 29.07.2017.


Dvostruki završetak u bodovima za Meklaren

©McLarenF1

Meklaren se nakon kvalifikacija u prvih deset sa oba bolida nadao i dobrom ishodu trke. Alonso koji je u subotu proslavio 36-i rođendan nije bio najzadovoljniji poklonom u subotu -kvalifikacijama u prvih deset. Međutim, završetak na poziciji 6 i najbrži krug trke, svakako su razlozi za veće zadovoljstvo.

"Nadali smo se sedmom ili osmom mestu danas, ali je odustajanje Rikarda otvorilo mogućnost da se domognemo šestog mesta. Ipak, radili smo da postignemo taj rezultat tokom čitavog vikenda - bez grešaka, dobri rezultati na treninzima, jake kvalifikacije i perfektno odvožena trka. Imamo tri ili četiri vikenda u sezoni na kojima možemo biti konkurentni, zato moramo da izvučemo maksimum i pretvorimo u bodove, a to smo upravo uradili ovog vikenda".

"Vodio sam veliku borbu sa Karlosom (Sajnc). Bili smo zajedno na startu, restartu, u boksu, na izlasku iz boksa i znao sam da imam dva kruga da forsiram izvučem iz guma maksimum. Pokušavao sam da uradim sve sa kamikaza potezima jer sam znao da nakon uvodnih krugova to neće biti moguće. Dobro je ispalo. Takođe, najbrži krug na kraju trke bio je iznenađenje, poklon, jedan od onih koje ćemo prihvatiti! Definitivno dobra trka, idemo na letnju pauzu nasmejni.", rekao je Alonso.

Vandorn je uspeo da zabeleži prvi ovogodišnji bod.

"Bio je ovo prilično pozitivan vikend za mene - došli smo u Mađarku sa očeikavnjem da budemo konkurentni, a uspeli smo da budemo u prvih 10 tokom čitavog vikenda. Kada se prilike kao ova pojavi moramo da je zgrabimo obema rukama i u tome smo uspeli. Pre pit stopa pratili smo razliku prema rivalima i pokušali da ih prestignemo kasnijim odlaskom u boks ali sam napravio malu grešku na servisu, blokirao točkove i potom se zadržao duže. Pored svega, moj tempo bio je ohrabrujući - definitivno smo bili brži od Fors Indije ali je ovde preticanje suviše teško. Na kraju osvojili smo dvostruke bodove što je dobro za tim.", rekao je Vandorn.

Meklaren je sada ispred Zaubera u šampionatu, na poziciji 9 sa 11 bodova, dok je ekipa iz švajcarske ostala na 5 bodova.