U Hondi ubeđeni da smanjuju razliku


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 18.07.2017.


U Hondi ubeđeni da smanjuju razliku

©McLarenF1

Oba vozača Meklarena vozila su bolid sa motorom specifikacije 3 na Velikoj nagradi Velike Britanije uz solidan rezultat na kvalifikacijama - pozicije 13 i 9.

Vandorn je trku završio na poziciji 11, van zone bodova, dok je Alonso bio primoran da odustane zbog problema sa pumpom goriva.

"Bio sam uzbuđen kada smo ugradili novu specifikaciju motora jer nas može odvesti u dobrom smeru, ka napretku i osvajanju bodova. Ipak, moramo izvući još performasi iz ostalih komponenata kako bi dostigli nivo Mercedesa i Ferarija. Ubeđen sam da smanjujemo razliku za vodećima, sa te tačke gledišta, naša brzina razvoja je dobra. U isto vreme to je i prirodno jer zante da imate cilj koji je dostižan.", rekao je šef Honde.

Hasegava je dodao da Honda do kraja godine može predstaviti i specifikaciju 4, koja bi bila osnova agregata za sledeću sezonu.

"Nećemo prestajati sa razvojem. Moramo da nastavimo sa unapređivanjem. Naravno, performanse i rezultati su navažniji, ali je ovo su i saznanja za budućnost. U poređenju sa prošlom sezonom kada smo morali da modifikujemo koncept, za sledeću se nećemo morati, zadržavamo isti koncept. Dobro je da možemo koristiti isti koncept jer ovogodišnji razvoj i poboljšanja su u direktnoj vezi sa sledećom godinom. To znači da ne moramo da zaustavljamo trenutni razvoj i sa te tačke gledišta već smo započeli dizajn agregata za sledeću godinu.", rekao je Hasegava.