Zauber nije mogao bolje na Silverstonu


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 16.07.2017.


Zauber nije mogao bolje na Silverstonu

©SauberF1

Prošlogodišnji motor Ferarija koji se naravno više ne razvija sve više, predstavljaće sve veći problem za švajcarski tim kako se sezona bliži kraju. Na Silverstonu su mnogi očekivali prošlogodišnji haos kada je počela kiša ali do padavina nije došlo, pa je tako Zauber izgubio i najmanju šansu za eventualne bodove.

Sa druge strane Erikson je dao sve od sebe i uspeo da se nađe na poziciji 14 ispred novajlije Strola u Vilijamsu kome je oštećen bolid i Kvjata koji je imao isti problem i kaznu prođi-kroz boks.

"Prilično dobra trka za mene. Izvukao sam maksimum performansi iz bolida, vremena po krugu bila su "pristojna", naročito u drugom delu trke. Naravno želimo bolje pozicije i bodove, ali naš tempo nije bio konkurentan ovog vikenda. Uspeli smo da izvučemo sve iz bolida, tim je odradio dobar posao na podešavanjima tokom čitavog vikenda. Moramo pokušati sve da ostvarimo bolji rezultat u Budimpešti.", rekao je Erikson.

Verlajn nije imao tempo kao Erikson, prvenstveno zbog taktike. Završio je na poziciji 17.

"Trka nije prošla dobro koliko smo se nadali. Kada je izašlo vozilo sigurnosti na početku trke odlučili smo da odradimo obavezni servis i vozimo na srednje tvrdim gumama. Polovinom trke smo opet montirali meke gume sa ciljem da ih vozimo do kraja. Nažalost gume su izgubile prijanjanje veoma brzo i morao sam ma još jedan servis. Nadam se boljem vikendu u Budimpešti.", rekao je Verlajn.