Još jedna teška trka za Meklaren


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 15.07.2017.


Još jedna teška trka za Meklaren

©McLarenF1

Poteškoće sa novim motorom Honde ne prolaze. Specifikacija 3 koja je trebala da donese veću snagu i pouzdanost nije proradila, bar u slučaju Alonsa koji je odustao sredinim trke zbog problema sa padom pritiska goriva, nakon starta sa začelja.

"Teška trka. Danas smo imali još jedan problem, ovoga puta sa pumpom goriva. Motor nije oštećen pa se nadam da ćemo moći opet da ga opet koristimo. Težak vikend sa kaznama i startom sa začelja. Ipak, nisam bio u zoni bodova, odustajanje bi u tom slučaju bilo mnogo bolnije.", rekao je Alonso.

Stofel Vandorn je završio trku na poziciji 11. Dešavanja krajem trke mogla su da ga uvedu u zonu bodova, ali Belgijanac i ovog puta nije uspeo. Ako je Meklarenu i njemu za utehu uspeo je da drži tempo iza Felipea Mase koji je završio na poziciji 10.

"Šteta za još jedan završetak van zone bodova, ali ima i dosta toga pozitivnog iz ovog vikenda. Tempo koji smo danas pokazali je ohrabrujući, voziti blizu Fors Indije i Vilijamsa zaista je pozitivan pomak. Nije sve prošlo perfektno, moj pit stop nije prošao glatko, izašao sam pored Felipea Mase i izgubio poziciju. Prava šteta jer smo definitivno imali šansu da završimo ispred njega jer je naš tempo u trci bio skoro jednak. Nažalost nema bodova, ali dan je bio ohrabrujući i nadam se da će i bodovi doći." rekao je Vandorn.