Sena će voziti u Vilijamsu po tvrdnjama sponzora


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 08.01.2012.


Sena će voziti u Vilijamsu po tvrdnjama sponzora

©

Tek što se prošle godine pridružio timu, nakon zaključenog sponzorskog ugovora sa naftnom kompanijom "OGX", lice odgovorno za odnose sa javnošču je potvrdilo da Sena (28) ima veze sa holding kompanijom "EBX".

Na čelu svega stoji multimilijarder Eike Batista, koji je prema tvrdnjama Forbsa najbogatiji čovek Brazila.

Pre prošlog vikenda Sena je izjavio da se još uvek bori za mesto u Formuli 1 i da ništa nije potvrđeno ni sa jednim timom.

Brazilska štampa prati Senu ali i njegove sponzore. Upitan šta je sledeći potez u vezi sa Senom, Batista je odgovorio:"Jednostavno-on će voziti za Vilijams."

Vilijams je u prethodnom periodu pominjao i telekomunikacionu kompaniju kao glavnog sponzora. Za takav ishod postoje dve mogućnosti. Prva je potpisivanje ugovora sa nekom od telekomunikacionih kompanija u Kataru, gde tim ima svoj razvojni centar, a druga je brazilski Ebratel, koja već duži period podržava Bruna Senu.

Ugovor ne bi bio nikakvo čudo jer je Sena već ispekao vozački zanat uHRT i lotus-renou, a ako pomenuti sponzori budu "otvorili kesu" posustali Vilijams pristaće na usluge najpoznatijeg sestrića u Formuli 1.