Bod za Grožana, Magnusen dvanaesti


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 11.06.2017.


Bod za Grožana, Magnusen dvanaesti

©HaasF1

Cilj američke ekipe je da njihovi vozači što češće zajedno završavaju u bodovima. Nakon uobičajenog mučenja u kvalifikacijama, Grožan i Magnusen umeju da pokažu nedeljom dobar tempo i uđu u borbu za bodove. Ipak, za razliku od Monaka kada su iskoristili incidente na trci i uspeli da osvoje 8. i 10. mesto, ovaj put nisu imali toliko sreće. Nakon svega, Grožan može biti zadovoljan osvojenim bodom.

„Pa, naša trka je počela vrlo loše sa promenom prednjeg krila u prvom krugu. Nakon toga smo znali da je jedini način da odradimo pristojnu strategiju ostanak na stazi i pokušaj da gume funkcionišu 69 krugova, što je prilično dobro za super meke. Uspeli smo. Nisam srećan sa Karlosovim (Sajnc) potezom na startu – šta mi je uradio na ulazu u treću krivinu. Bilo je vrlo, vrlo opasno. Drago mi je da bolid nije imao veliko oštećenje. Promenili smo prednje krilo i nastavili. Bila je teška trka. Trebalo nam je malo sreće na kraju, što smo i dobili kada je Alonso odustao, i uspeli smo da osvojimo bod. To je odlično za tim, ali nedostajalo nam je malo brzine danas“, izjavio je Roman Grožan nakon trke.

„U vezi sa kaznom, dodao sam gas predviđajući kraj virtuelnog vozila bezbednosti, i pomislio sam da sam ga pretekao (Vandorna) pre nego što se završilo. Nisam bio siguran, ali pustio sam ga da prođe u svakom slučaju pre nego što sam ga pretekao u sledećoj krivini. Normalno, kada vratite poziciju, to je u redu. Vratio sam je i onda ga pretekao odmah nakon toga. Bio je ispred i imao je svaku šansu da bude na poziciji na kojoj je bio pre virtuelnog vozila. Mislim da odluka stjuarda nije fer. Ovakve stvari mogu da se dogode. Moj pokušaj da osvojim poene je bio gotov. Borio sam se veoma teško i imao sam dobar start. Suprotna strategija nije funkcionisala, ali smo ipak bili tu. Ovo nije bio moj vikend, ali nadam se da će se sve preokrenuti“, izjavio je Kevin Magnusen.

Koautor: Marko Despotović