Mercedes odbacio glasine o izlasku iz Formule 1


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 06.06.2017.


Mercedes odbacio glasine o izlasku iz Formule 1

©MercedesAMGF1

Edi Džordan, nekada vlasnik ekipe Džordan u Formuli 1 u periodu od 1991. do 2005. a danas stručni komentator na britanskom Kanalu 4, izjavio je da bi za njega imalo smisla da Mercedes postane isključivo dobavljač motora. Džordan mišljenje bazira na tome kako je Mercedes uspeo da pokaže sposobnost da dominira šampionatom Formule 1. Ovo nije prvi put da Džordan izlazi sa tvrdnjama i predviđanjima na koje bi se retko ko usudio, a neretko je bio i u pravu.

„Možda će Mercedes da se povuče nakon 2018. Mislim da ako budu u borbi za obe titule u 2017. i 2018. njihov bord će odlučiti da proda tim i ostane u Formuli 1 kao dobavljač motora. Ja bih tako uradio. Mercedes je dokazao sposobnost da osvoji sve. Ali od sada bi stvari mogle samo da se pogoršaju. Bilo bi bolje da sačuvaju novac i vrate se svojoj suštini kada je reč o biznisu u Formuli jedan: razvijanje motora i njihova distribucija (privatnim ekipama)“, izjavio je Džordan.

Ipak, šef Mercedesa Toto Volf izjavio da su Džordanove izjave neutemeljene i da nemačka ekipa ima ugovor da ostane u Formuli 1 do 2020.

„Monako je mesto gde ljudi vole da idu na žurke i izgleda da je neko imao previše toga. Izjave su totalno neutemeljene i predstavljaju ništa više do nestašne spekulacije jednog pojedinca. Mercedes ima čvrste ugovore što se tiče učešća u Formuli 1 sve do kraja 2020. i trenutno je u diskusiji sa novim vlasnicima oko novog takmičarskog ciklusa“, izjavio je Toto Volf.

Koautor vesti: Marko Despotović