Mercedes bez mesta na podijumu u Kneževini


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 27.05.2017.


Mercedes bez mesta na podijumu u Kneževini

©MercedesAMGF1

Teška trka za Mercedes i retka situacija kad jedan od vozača nije pobednik ili na podijumu. Ulična staza u Monaku nije odgovarala srebrnim strelama, tako da su po prvi put u ovoj sezoni ostali bez podijuma.

"Pomalo boli propuštena šansa da se domognem prvog podijuma u Monaku. Dug vikend, radili smo naporno, razočaravajuće je što smo propustili šansu. Bio sam zaglavljen u gužvi dok je Rikardo vozio na delu na kome nije bilo zaostalih vozača i očigledno je da me je to koštalo podijuma. Težak vikend za nas, nedostajalo nam je malo tempa. Ferari je ovog vikenda bio proilično jak i njihov bolid trenutno funkcioniše bolje, tako da imamo dosta posla. Moramo izvući pouke ali je još dosta trka pred nama. Nadam se da je ovo naš najgori vikend u sezoni. Kanada bi trebala biti sasvim druga priča.", rekao je Botas.

"Zaista sam srećan da sam do kraja trke uspeo da se probijem do pozicije 7. Strategija je predviđala proboj do pozicije 10 u najboljem slučaju, osećaj je odličan jer je ostvaren bolji rezultat. Osovjiti 6 bodova, uzimajući u obzir poziciju na startu (14), je dobar oporavak. Bilo je nemoguće obilaziti, pokušao sam sve da prestignem Sajnca krajem trke. Zadovoljan sam završetkom na poziciji 7. Bitka još nije gotova. Daćemo svoj maksimum i izvući maksimum iz bolida u Kanadi. Imaćemo veliku borbu, ali je još 14 trka pred nama.", rekao je Hamilton.