Meklaren bez bodova i posle Monaka


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 27.05.2017.


Meklaren bez bodova i posle Monaka

©McLarenF1

Kvalifikacije su Meklarenu donele prvi dvostruki plasman u završnicu, a udes je sprečio Vandorna da postavi vreme u trećem delu sesije. Baton je postavio vreme ali je krenuo sa začelja zbog promena komponenti motora.

"Šteta što nismo osvojili bodove ovog vikenda. Svi smo se nadali da ćemo izvući više iz vikenda u Monaku. Znao sam da će restart pred kraj trke biti težak. Teško je zagrejati super meke pneumatike, a situaciju su otežavali Perez i Masa koji su bili na opcionim gumama. Servis su odradili za vreme vozila sigurnosti na stazi, međutim za nas to nije bila opcija pošto smo konačno bili u zoni bodova. Bilo je teško zagrejati gume i kočnice nakon restarta. Nisam imao gde u krivini jedan, otklizao sam u barijeru. Nismo hteli ovakav rezultat ali smo imali i pozitivnih dešavanja. Još uvek nam nedostaju generalne performanse ali smo napravili nekoliko korisnih koraka tokom vikenda. Mnogo je još posla pred nama ali ostajem optimističan", rekao je Stofel Vandorn.

Baton je u svom 306-om nastupu u Formuli 1 imao udes u završnici trke.

"Danas je bio razočaravojući dan, nismo mogli da napravimo nikakav napredak. Trka je bila teška još od prvog kruga, a potom se dogodio i incident sa Verlajnom. Njegove gume bile su gotove još na početku, pošto sam iste imao na startu. Imao sam bolje prijanjanje točkova i veću brzinu u prethodnoj krivini, jer kad ove gume naiđu na ostatke gume na stazi nemaju nikakvo prijanjanje. Mislio sam da imam prostora sa unutrašnje strane, onda sam pogledao prema njemu i video da me nije primetio, pokušao da prikočim i odustanem, ali bilo je kasno. Najbitnije je da je Paskal dobro, pričao sam sa njim, malo je uguvan ali je dobro. Danas nije bio dobar dan, frustrirajuće je voziti na začelju. Izvinjvam se timu zbog štete koju sam napravio. Ipak u nekim krugovima sam uživao, nisam želeo da oštetim bolid, to i nije situacija u kojoj sam se često nalazio. Kvalifikacije su bile izvanredne, poneću i dobre uspomene. Nadam se da će Fernando imati dobro i sigurno popdne na Indi 500 trci, svi smo sada usmereni na njega", rekao je Baton.

U konačnom poretku Vandorn i Baton završili su na pozicijama 19 i 16, tako da je Meklaren i posle 6 trka jedini tim bez svojenih bodova u šampionatu.