Fetel: "Kimijeva strategija mi se činila brža"


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 27.05.2017.


Fetel: "Kimijeva strategija mi se činila brža"

©Dan Istitene/Getty Images

Nemac je odbio da prihvati kako je Ferari upravljao njegovom pobedom na današnjoj trci u Monaku. Fetel je bio drugi sve dok Finac nije ušao na prvi servis i upao u gust saobraćaj na izlazu. Kako je Nemac imao čistu stazu ispred sebe, napravio je znatnu razliku, tako da se nakon boksa u krugu 39 vratio na vodeću poziciju na kojoj je ostao do kraja trke.

"Iz timske perspektive, nije bilo planova za timska naređenja niti bilo šta slično, ali razumem zašto Kimi nije srećan. Mogu da kažem da bih se osećao potpuno isto, 100%", izjavio je Nemac.

U trenutku Kimijevog odlaska u boks, Fetel je mislio kako je njegova strategija brža opcija i dodaje kako bi verovatno izabrao slično u tom trenutku.

"Pričali smo o trci pre početka. Da sam se našao u toj ulozi, iza Kimija, tražio bih da prvi idem u boks. Verovatno zato što svi mislimo što pre dođemo na sveže gume, uspećemo da napravimo krucijalnu razliku ranije i izbijemo na poziciju ispred (undercut). Ovo je jedna od retkih prilika gde je suprotna akcija (overcut) bila uspešnija."

Dodao je kako je i sam bio iznenađen nakon što je izašao ispred Kimija.

"Isto kao i svi i ja sam bio iznenađen raspletom strategije. Kao i kod mene, i kod Rikarda je ova strategija uradila posao, ali da smo gledali pre trke, ne verujem da bismo mogli tako nešto da predvidimo."

"Danas sam imao više sreće i strategija je radila u moju korist. Međutim, na kraju dana, mi smo jedan tim i ovo je sjajan uspeh za ekipu."

Fetel je zadržao vodeću poziciju u šampionatu sa 129 bodova, čitavih 25 ispred prvog pratioca Hamiltona. Ferari se takođe nalazi na prvom mestu u šampionatu konstruktora sa 196 bodova.


Copyright: F1.com