Kimi: "Moram da verujem Ferarijevoj strategiji"


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 27.05.2017.


Kimi: "Moram da verujem Ferarijevoj strategiji"

©ANDREJ ISAKOVIC/AFP/Getty Images

Kimi nije u potpunosti mogao da objasni strategiju iza Ferarijevog pit stopa, ali kaže da veruje inženjerima i njihovoj odluci o promeni guma u tom trenutku. Taj servis ga je vratio na nepovoljno mesto jer je ušao u gužvu na stazi, dok je timski kolega imao čistinu ispred sebe, koju je odlično iskoristio. Nakon što je Fetel otišao u boks u krugu 39, margina između dvojice vozača je bila dovoljna da se Nemac vrati na prvo mesto.

Kada je upitan da li bi zadržao prvo mesto da se oglušio o poziv i ostao duže na stazi, Finac je izjavio kako treba verovati timskim odlukama.

"Ja sam vozač i radim sve što mogu, imam mogućnost da zaustavim auto ako želim, ali mi radimo kao tim i ako vi nemate poverenja u njih, onda stvari postaju kompikovane. Uvek se trudimo da radimo najbolje što možemo."

"Kao tim, cilj nam je bio jedan-dva i to smo dobili, ali sa moje strane moglo je da se realizuje bolje. Pričaćemo o tome, siguran sam da ima razloga, kao što postoji za sve u životu. Kao vozač imam sve opcije, ali radimo kao tim, jednostavno je."

Na pitanje da li ga je Ferarijeva strategija direktno koštala pobede, dodao je: "Nisam video šta se sve dešavalo, samo znam da sam vozio i radio svoj posao. Stigao sam drugi, Seb je pobedio. Rezultat za tim je odličan, ali za sve ostalo ćemo da sednemo sutra i pogledamo analizu", izjavio je Ledeni.

Kimi se u šampionatu nalazi na mestu 4 sa 67 bodova, dok je Ferari prvi na listi konstruktora sa 196.