Slabo za Vilijams, Masa jedini u bodovima


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 27.05.2017.


Slabo za Vilijams, Masa jedini u bodovima

©WilliamsF1

Oba vozača trku su počela na setu ultra mekih pneumatika, pre prebacivanja na super meke u drugom stintu.

Sigurnosno vozilo koje je pratilo bizaran udes Batona i Verlajna, otvorilo je vrata Felipeu da ode na drugi servis i stavi korišćene ultra meke za kraj trke. Felipe je takođe profitirao od incidenta između Kvjata i Pereza krajem trke, da bi na kraju zacementirao devetu poziciju.

"Srećan sam sa rezultatom i osvojenim poenima. Imali smo problema sa kočnicama od starta i morao sam da pazim već od prvog kruga. Nikada do sada to nisam radio u karijeri."

Dodaje kako je mogao da vidi Pereza kako pokušava da ga obiđe na svežim gumama.

"Tada sam pomislio: 'Ostani ovde, trebaju nam bodovi, probaj da ih osvojiš', što smo i uradili. Moje vozačko iskustvo mi je definitivno pomoglo da osvojim poene danas i zadovoljan sam", izjavio je Masa.

Strol je, prateći primer kolege Brazilca, takođe otišao na drugi servis, nakon narednog incidenta između Eriksona i Vandorna, takođe stavivši ultra meku komponentu.

"Vozio sam OK ali na kraju smo imali problem te smo morali da odustanemo. Nažalost, ovakve stvari se događaju, naročito u Monaku. Bilo je nekoliko incidenata, što je značilo da pneumatici neprestano gube temperaturu i stvara se problem oko ponovnog zagrevanja."

"Na sledećoj trci sam ja domaćin, vozi se u Kanadi i osećam se pozitivno pred to. Biće veoma poseban osećaj voziti kod kuće i znam da naš auto može da bude jak", dodao je Strol.

Vilijams je zadržao šestu poziciju u šampionatu konstruktora, dok Masa ostaje deveti.