Vilijams ponovo bez bodova


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 13.05.2017.


Vilijams ponovo bez bodova

©WilliamsF1

Nakon što je Brazilac imao odličan start, u krivini dva došlo je do kontakta sa Fernandom Alonsom, što je rezultovalo u bušenju prednje desne gume i ranom servisu na kom je bilo promene i prednjeg krila.

U krugu 33, Felipe i Vandorn su imali kontakt u prvoj krivini zbog čega je aktiviran virtuelni sigurnosni automobil. U pretposlednjem krugu, Felipe je obišao Lensa za poziciju 14, nakon čega je uspeo da dođe do konačnog 13. mesta.

"Veoma sam razočaran. Imao sam fantastičan start, obišao sam Pereza i Alonsa na pravcu i kada sam ušao u krivinu video sam incident ispred. U narednoj krivini mi je Alonso iznenada bio na spoljašnjoj putanji, dodirnuli smo se i probušena mi jeguma, što je praktično uništilo moju celu trku."

"Imali smo veliku priliku da završimo na četvrtom mestu danas, što mislim da bih ostvario jer je tempo bio dobar. Stvarno je bolno jer smo danas izgubili dosta bodova kao tim", kratak je bio Masa.

Lens je imao dobar start na mekšoj komponenti uspešno obišavši gužvu na startu, što ga je sa pozicije 18 stavilo na mesto 13.

"Nije bila sjajna trka, imao sam i bolje pa me ovo dodatno frustrira. Start je bio dobar, kao i prvi stint na mekšoj komponenti, tempo je bio dobar. Međutim, nakon promene na srednje tvrde smo počeli da se mučimo i da gubimo prianjanje."

"Nisam se osećao prijatno u drugom delu i nisam uspeo da kontrolišem auto kako sam želeo. Ovo je jedna od lošijih  trka i nadam se da će sledeća biti bolja. Nakon svake trke imam sve više samopouzdanja, iako je ovaj vikend bio dosta težak", dodao je Strol.

Felipe je trenutno deveti u poretku sa 18 bodova, a kako je jedino on osvajao bodove za Vilijams, tim je u šampionatu konstruktora šesti, jedan poen iza Toro Rosa.