Alonso završio trku i odmah odleteo za Indijanapolis


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 13.05.2017.


Alonso završio trku i odmah odleteo za Indijanapolis

©McLarenF1

Nakon izvanrednih kvalifikacija i plasmana na sedmo startno mesto Alonso nije imao baš toliko uspeha, može se reći i sreće, u trci. Felipe Masa koji je izbegavao koliziju ispred, izgurao ga je van staze, tako da je Alonso pao u plasmanu i ostao zaglavljen iza vozača Toro Rosa. Pokušaj ranijeg odlaska u boks nije dao potrebne rezultate, pa je Alonso do kraja trke morao da se bori sa rivalima za svaku poziciju. Dugo se zadržao na poziciji 14 ali je na samom kraju uspeo da obiđe Strola i napreduje zbog Magnusnovog odlaska u boks usled gumi defekta. Ipak, Alonso se nada da su kvalifikacione performanse start nečeg novog za Meklaren-Hondu.

"Jučerašnje performanse su veliki plus. Ovaj vikend je generalno pozitivan za nas. Nismo završili trku u bodovima, ali se nadam da smo napravili korak napred što se tiče pouzdanosti, novi korak u novom šampionatu tako da kažem".

Novinare je zanimalo da li Španac razmišlja o pobedi na trci Indijanapolis 500.

"Ne, ne još uvek. Umoran sam od ove trke, sada mislim kako da se odmorim u avionu jer u 9 časova ujutru imam slobodan trening na Indijanapolisu".

Stofel Vandorn je imao još manje uspeha od Alonsa. Sredinom trke u borbi za poziciju imao je kontakt sa Masom iz Vilijamsa. Veteran ga je sustigao na kraju startno-ciljnog pravca na ulasku u krivinu 1, ali vozač Meklarena nije video vozača Vilijamsa pa je skrenuo u krivinu kao da nema nikog te je došlo do kontakta. Vandorn je pored odustajanja zbog previda i neopreznosti zaradio i kaznu od tri mesta unazad za trku u Monaku, od one koju zabeleži u kvalifikacijama.