Grožan deseti za Has, Magnusen na kraju bez bodova


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 13.05.2017.


Grožan deseti za Has, Magnusen na kraju bez bodova

©F1.com

Nastavljaju se trke na kojima je Has polovičan kada je reč o bodovima. Kada Grožan uzme bodove, Magnusen ostane van prvih deset i obrnuto. Zahvaljujući odustajanju Raikonena, Ferštapena, Botasa i lošoj trci Mase, bila je ovo lepa prilika da manji timovi uzmu dosta bodova, što su već tradicionalno iskoristili vozači Fors Indije, ali i Toro Rosa. Ipak, vozači Hasa nisu uspeli da izvuku više od jednog boda.

„Pa, dobro je za tim da osvoji bod, ali šteta za Kevina što je zbog probušene gume izgubio devetu poziciju. Imao sam dobar start, ali u prvoj i drugoj krivini dosta bolida se okrenulo na stazi. Morao sam da odem na astroturf podlogu da ih izbegnem. Da se to nije dogodilo, bio bih uz Hilkenberga ili ispred njega i trka bi bila drugačija. Ritam je bio tu na mekim gumama, ali bio sam uvek u saobraćajnoj gužvi. Mučio sam se na medijum gumama kako bi proradile. Ima još dosta posla da obavimo. Bio sam srećniji sa bolidom danas u odnosu na juče, ali treba i dalje da radimo naporno“, izjavio je Roman Grožan nakon trke.

„Ovo je stvarno uznemirujuće. Mogli smo da osvojimo bodove sa oba bolida tako da je prilično razočaravajuće. Bilo je tu nekog kontakta sa Kvjatom. Bio bih dobro, ali dobio sam defekt nakon kontakta. Dao sam sve od sebe danas. Da smo završili u poenima, bio bi to dobar rezultat za nas. Veoma sam razočaran što to nismo uspeli“, rekao je Kevin Magnusen, koji je na kraju završio na 14. poziciji.

Koautor: Marko Despotović