Odličan rezultat za Fors Indiju


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 13.05.2017.


Odličan rezultat za Fors Indiju

©ForceIndiaF1

Fors Indija je ponovo pokazala da prošlogodišnje četvrto mesto u plasmanu konstruktora nije bilo slučajno. Kada se pogleda tabela nakon trke u Barseloni, ekipa iz Silverstona je čak smanjila zaostatak za Red Bulom, koji je zakucan na trećem mestu u šampionatu. Toro Roso, Vilijams i Reno, najveći konkurenti za četvrtu poziciju, do sada su u sezoni zajedno sakupili 53 boda, isto koliko ima i Fors Indija. Na današnjoj trci Perez i Okon bili su gotovo neprimetni, iskoristili prilike i držali se van problematičnih situacija. Sve to je na kraju rezultiralo sa ukupno 22 poena.

„Bio je ovo neverovatan dan za nas i veoma sam ponosan na naš tim i na posao koji smo uradili tokom celog vikenda. Sve je ispalo dobro za nas i izašli smo sa velikim poenima. Sami smo stvorili mnogo prilika koje su se pojavile i bili smo tu kada je bilo važno uzeti poene. Nisam napravio dobar start, ali sam ostao van problema i prošao bezbedno kroz prvi krug. Nakon toga sam spustio glavu, povećao brzinu, kontrolisao trku i doveo bolid do kraja. Jedini mali problem bio je sporiji pit stop, ali imao sam dovoljno vremena u odnosu na bolid iza, tako da to nije donelo razliku. Velike čestitke za ceo tim jer nije bio lak vikend kada je reč o pronalaženju podešavanja bolida. Odlazak odavde sa četvrtim mestom deluje super i daje nam veliko samopouzdanje za ostatak sezone“, izjavio je Serhio Perez nakon trke.

„Veoma sam srećan danas. Peto mesto je odličan rezultat za mene i zajedno sa Čekom na četvrtoj poziciji, fantastičan dan za tim. To je sjajan završetak vikenda tokom kog smo radili vrlo naporno i to je lepa nagrada za sve u ekipi. Bolid je bio brz u kvalifikacijama i već smo juče bili u dobrom ritmu. Nastavili smo da pritiskamo i pokazali dobru brzinu i u trci. Naravno, bilo je određenih okolnosti koje su nam pomogle, ali morate biti spremni da iskoristite prilike kada vam dođu. Jednom kada smo prošli kroz haos prvog kruga, imali smo ritam da lagano držimo konkurente iza i da upravljamo trkom. Mislim da smo izvukli maksimum danas. Ima još puno toga što možemo postići ove godine – uvek smo tu kada se računa i bolid je konstantno brz. Osvajanje poena svaki put kada izađemo je ono što je važno za šampionat tako da moramo da održimo ovu konstantnost“, rekao je Esteban Okon nakon najboljeg rezultata u karijeri.

Koautor: Marko Despotović