Vilijams u potrazi za novim glavnim sponzorom


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 04.01.2012.


Vilijams u potrazi za novim glavnim sponzorom

©

Američka kompanija pre potpisivanja ugovora sa Vilijasom želela je saradnju sa Meklarenom. U trci za skalpanje posla pretekla ju je suparnička kompanija iz Velike Britanije - Vodafon. AT&T se potom odlučio na višegodišnju saradnju sa Vilijamsom.

Vrednost jednogodišnjeg sponzorstva procenjuje se na oko 4,5 miliona funti.

U izjavi doskorašnjih partnera navodi se da je došlo do kraja ugovornih obaveza, te da su obe strane "zadovoljne" ostvarenim kroz višegodišnju saradnju. Da nije sve tako kako se navodi u izjavama govori završetak saradnje. Kraju ugovora najviše su doprineli katastrofalni rezultati u prošlogodišnjoj sezoni kada je Vilijams osvojio samo 5 bodova.

Vilijams koji je osvojio 7 titula u konkurenciji vozača i 9 u konkurenciji konstruktora nalazi se u fazi rekonstrukcije. Tim je napustio Sem Majkls. Patrik Hed se povukao iz F1 programa kompanije Vilijams, a od ove godine radiće na hibridnim pogonima za putničke automobile u razvojnom centru tima koji je delom smeštenu Kataru.

U tim su došli Majk Kuglan, nekadašnji kadar Meklarena i Ferarija poznat po aferi "Spajgejt", kao i Džejson Somervil i Mark Gilan. Za razvoj novog FE34 zadužen je Ed Vud.

Pored novih kadrova tu je i novi partner, dostavljač motora - Reno, sa kojim Vilijams ima bogatu i uspešnu saradnju u prošlosti.

Vozački kadar za sada nije poznatu potpunosti. Pastor Maldonado je siguran uz podršku naftne kompanije PDVSA, a za drugo mesto opcije su Sena i Barikelo.

U Vilijamsu su posle završene sardnje sa kompanijim AT&T izjavili za Rojters, da je tim u poodmaklim pregovorima sa drugom telekomunikacionom kompanijom za poziciju glavnog sponzora.

Da li je to "dil" koji će dovesti nekog novog vozača, podrška Barikelu, Seni ili ipak sposobnost menadžmenta tima da privuče svež kapital i pored narušenog imidža, nevezano za poziciju drugog vozača, saznaćemo uskoro.