Agonija Meklarena nastavljena u Rusiji


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 29.04.2017.


Agonija Meklarena nastavljena u Rusiji

©McLarenF1

Još jedan frustrirajući vikend za Meklaren. Vandoran nije uspeo da startuje u prethodnoj trci, dok u Sočiju nije upeo da startuje Alonso. Tokom kruga za zagrevanje njegov motor se ugasio te je morao da isti parkira pored staze.

"Teško je i frustrirajuće - svi vikendi su skoro isti. Moj motor nije imao uobičajenu snagu tokom kruga za zagrevanje, pa mi je inženjer rekao da promenim podešavanja na upravljaču. Nažalost to nije dalo rezultat i do kraja kruga motor se ugasio. Moja trka je bila završena pre nogo što je počela. Nisam bio u mogućnosti da učestvujem u trci danas, a nisam ni bio u mogućnosti da završim trku u ovoj sezoni što je ekstremno teško. Ali Formula 1 je moj život, zato se nadam da ćemo uskoro popraviti situaciju.", rekao je Alonso.

Stofel Vandorn je nakon Australije završio drugu trku u sezoni.

"Iz mog ugla, pozicija 14 je najbolji mogući rezultat koji smo mogli da ostvarimo. Imao sam dobar start ali sam morao da izbegavam incidente u prvoj krivini, što je kasnije prouzrokovalo i kaznu od 5 sekundi jer sam promašio markere u krivini 2. Ipak, mislim da to nije bitno uticalo na današnji rezultat. Prilično uobičajena trka, mi smo imali svoj tempo, uradio sam sve što sam mogao i mislim da je pozicija 14 dobra refleksija gde se trenutno nalazimo. Fernando nije uspeo da startuje što pokazuje da imamo još dosta posla oko pouzdanosti - ovo je druga trka zaredom u kojoj Meklaren nije uspeo da startuje. Prava sramota ali smo ipak uspeli da završimo sa jednim bolidom, što će pomoći timu sa novim podacima, a i meni. Ipak, što se tiče performansi, mislim da nismo dovoljno brzi, to je sigurno.", rekao je Stofel Vandorn.