Fetel: Start odlučio pobednika


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 29.04.2017.


Fetel: Start odlučio pobednika

©FerrariF1

Seb Fetel je nakon trke izjavio da je start odlučio pobednika uz strategiju i "blokadu" od strane Felipea Mase na samom kraju.

"Start je bio verovatno skoro identičan sa Valterijevim ali mu je zavetrina u kojoj je bio na startu dala prednost. Pokušao sam odbranu unutrašnjom stranom ali do kočenja je bio već ispred mene, u poziciji da me zagradi. Dobar posao je odradio, tu je i dobio trku uz superioran prvi stint. Bio je veoma brz tokom trke, on je vozač trke svakako".

Ferari se odlučio na duži prvi stint, Fetel je ostao na stazi 34 kruga, dok je Botas otišao po gume u 27 krugu. Ipak, ni to nije išlo u korist vozača Ferarija.

"Pokušali smo da produžimo prvi stint koliko je moguće, nadajući se problemima za Valterija ili gužvi na stazi. Pokušali smo sve, ali očigledno izgubili smo trku na startu i to je najveća šteta."

Fetelu je u poslednjim krugovima zasmetao i Masa koga su stigli za krug ali je to bila i jedna od poslednjih prilika, pa je bilo malo veroivatno da bi i na čistoj stazi uspeo da ugrozi pobednika. Ipak, Nemac nije propustio priliku da se požali na Masu radio vezom: "Šta je ovo bilo?", aluirajući na Masino blokiranje, odnosno sporo pomeranje u stranu pri obilasku za krug, dok je Botas nekoliko stotina metara ranije prošao bez većih poteškoća.

Kimi Raikonen sa druge strane zadovoljniji napušta Rusiju.

"Generalno, ovaj vikend je bio dosta pozitivniji u poređenju sa prve tri trke. Zadovoljniji sam bolidom, kada sam pritiskao dobijao sam željeno vreme. Trka je odlučena na startu, a moj je bio prilično loš. Mislio sam da dosta gubim ali sam uspeo da povratim poziciju i ostanem na njoj do kraja. Dao sam sve od sebe ali nisam mogao ništa više osim da zadržim svoju poziciju. Zadovoljan sam podijumom, ali razočaran jer sam izgubio poziciju na startu umesto da je zaradim. Sada moramo da nastavimo da radimo, mali detalji mogu napraviti veliku razliku. Srećan sam zbog Valterijeve prve pobede, siguran sam da će imati svetlu budućnost". rekao je Raikonen.