Botas: Vredelo je čekati prvu pobedu


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 29.04.2017.


Botas: Vredelo je čekati prvu pobedu

©MercedesAMGF1

Botas je peti Finac pobednik Velike nagrade u Formuli 1, takođe i prvi Finac koji je pobedio u Formuli 1 od 2013-e. "Neverovatan osećaj", izjavio je Botas na podijumu. "Prošlo je dosta vremena, više od 80 trka, ali vredelo je čekati."

"Ova čudna prilika mi se ukazala tokom zime i sada želi da se svima koji su u tome učestvovali zahvalim. Moramo nastaviti sa napornim radom i završavati sa oba bolida na poziijama 1 i 2. Ipak, sada sam mnogo srećan."

"Nisam preterano emotivan ali čuti Finsku himnu svakako je nešto posebno. Nadam se da je ovo prva od mnogih pobeda koje će doći. Definitivno, ovo je jedna od mojih najboljih trka ikada. Svakako ovo će mi uliti dodatno samopouzdanje. Znao sam da mogu ostvariti ovakav rezultat ako sve bude išlo kako treba, lepo je dobiti ovakvu potvdu", rekao je Botas.

Hamilton nije imao svoj dan u Sočiju. Bledo izdanje, najviše uzrokovano tehničkim problemima, odnosno pregrevanjem bolida, bilo je dovoljno "samo" za četvrto mesto.

"Čestitke Valteriju! Odradio je odličan posao tokom čitavog vikenda. Voleo bih da sam mu pomogao kada je o bodovima reč, ali nije išlo iako sam dao sve od sebe. Kada sam odvozio prvih nekoliko krugova, naprasno sam izgubio tempo. Tokom trke sam razumeo problem. Što se brzine tiče, znam gde je problem i pokušaću da ga eliminišem u predstojećim trkama", rekao je četvrtoplasirani Hamilton.

mercedes je ipak ostao neprikosnoven u Sočiju sa četiri pobede u četiri godine održavanja Velike nagrade Rusije u ovom primorskom turističkom i sportskom centru.