Dvostruki završetak u bodovima za Fors Indiju


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 16.04.2017.


Dvostruki završetak u bodovima za Fors Indiju

©ForceIndiaF1

Perez je nakon starta sa pozicije 18 do kraja trke napredovao do sedme pozicije, čak 11 mesta, donevši tako značajne bodove timu.

"Veoma sam ponosan na tim. Završiti na poziciji 7 nakon starta sa pozicije 18, neverovatan je rezultat. Takođe, ovo je naša trinaesta uzastopna trka u bodovima, što je takođe neverovatno postignuće. Prvi krug bio je mnogo bitan, napredovao sam za pet mesta i završio ga na poziciji 13. Dobro su me služile gume u prvom stintu. Ostao sam koliko sam dugo mogao, a vozilo sigurnosti naišlo je baš u momentu kada sam trebao na servis. Mislim da smo iskoristili sve šanse, a ceo tim je odradio fantastično svoj deo posla. Još jednom smo pokazali da ne odustajemo u trci i da nakon loših kvalifikacija možemo ostvariti dobar rezultat. Znamo da bolid ima još potencijala i da možemo još napredovati, ali za sada smo zadovoljni trećim dvostrukim završetkom u bodovima ove sezone.", rekao je Perez.

Esteban Okon je treći put ove sezone završio na poziciji 10.

"Dobro je osvojiti još jedan bod, ali me je vreme izlaska vozila sigurnosti dosta koštalo, jer sam upravo završio servis. Sreća nije bila na mojoj strani. Pored toga, trka je bila veoma zanimljiva, morao sam dosta da se borim. Start je bio veoma dobar, osvojio sam četiri pozicije. Ponovo smo pokazali da je naš bolid veoma dobar u trkačkim uslovima, najverovatnije znatno bolji nego u kvalifikacijama, a to je prilično važno, jer bodove osvajate u nedelju. Moj cilj je da osvajam bodove na svakoj trci, tako da sam zadovoljan sa dosadašnjij rezultatom, ali znam da imamo potencijal za više. Kao tim radimo dobar posao i mislim da ćemo još toga ostvariti u narednim trkama.", rekao je Okon.