Masa doneo nove bodove Vilijamsu


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 15.04.2017.


Masa doneo nove bodove Vilijamsu

©WilliamsF1

Felipe Masa je doneo nove bodove timu završivši na poziciji 6 u Bahreinu, dok je trka za strola prerano završena nakon kontakta sa Sajncom.

Imali smo dobar dan, uspeo sam da odvozim dobru trku uz odličnan start. Prvi krug je bio odličan, prestigao sam Hilkenberga, potom i Raikonena u krivini četiri. Uspeo sam da održim radnu temperaturu guma i nakon restarta uspeo da obiđem i Rikarda. Nakon nekog vremena uspeli su da poprave tempo i prestignu me uz tempo kakav trenutno imaju. Iskreno, pozicija na kojoj smo završili je kao pobeda, važna za ceo tim. Danas je rođendan Frenku (Vilijams) i on je zaslužio ovako nešto. Siguran sam da je srećan i ponosan na tim.", rekao je Masa.

Lans Strol nema toliko sreće u debitantskoj sezoni. On je u prvoj krivini imao je kontakt i udes sa Sajncom koji je išao sa servisa. Mladi Kanađanin ne uspeva da završi ni svoju treću F1 trku.

"Video sam Sajnca da dolazi iz boksa, bio sam 50 ili 60 metara ispred u zoni kočenja i već skretao kada me je udario. Ne bih imao više šta da kažem o tome, pogledao sam video i mislim da je situacija smešna. Trka nije bila loša. Imao sam loš start i izgubio nekoliko pozicija, ali sam rano otišao na servis i imao dobar početak drugog stinta na mekim gumama. Razočaran sam i nadam se da će mi se sreća osmehnuti uskoro. Mogu biti frustriran ali me to neće nigde odvesti. Sa druge strane imamo još mnogo trka pred nama". rekao je Strol.

Masa je trenutno sedmi u šampionatu vozača, dok je Vilijams sada na petoj poziciji u konkurenciji konstruktora. 75-i rođendan ser Frenka Vilijamsa ostaće zapamćen po novim bodovima Brazilca.