Par: Vilijams će preokrenuti stvari


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 27.12.2011.


Par: Vilijams će preokrenuti stvari

©

Tim iz Grouva osvojio je samo pet bodova što se na kraju sezone ispostavilo kao njihov najgori rezultat ikada u Formuli 1. Tim ipak zna da njihovi problemi nisu nastali preko noći. Predsednik tima Adam Par kaže da ih je ovogodišnja sezona naterala na drastične promene.

"Kada realno pogledamo na stvari mi smo na sredini grida več dugo godina. Ušuškani u sredini već dugi niz godina nismo preterano radili i ovo što nam se desilo je posledica toga, ne samo što se tiče performansi koje su neprihvatljive već i što se tiče pravljenja radikalnih promena".

Velika reorganizacija uključuje dovođenje Majka Kuglana na mesto tehničkog direktora, Marka Gilana na mesto glavnog inženjera operacija i Džejsona Somervila na mesto šefa aerodinamičkog odeljenja.

Par je dodao da su pridošli kadrovi doneli sa sobom i nove ideje.

"Mi ztačno znamo gde smo slabi, gde su nam šanse i šta treba da uradimo da bi stigli tamo gde želimo. Sledeće pitanje je, da li imamo ljude i resurse da napavimo te promene? Odgovor je da, apsolutno".

"Da budem iskren trebali smo malo nekoga da izvuče sve neprijatne i nezgodne stvari na čistac."

"U timu sam pet godina i vremenom sam se adaptirao na sredinu u kojoj sam, a zatim sam počneo da prihvatam situaciju i posao takav kakav je. Ono što smo svi naučili ove godine da neke stvari definitivno ne možemo prihvatiti takve kakve su i da ih moramo preokrenuti", rekao je Par za Autosport.