Alonso priželjkuje iznenađenje u Bahreinu


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 10.04.2017.


Alonso priželjkuje iznenađenje u Bahreinu

©McLarenF1

Dvostruki svetski prvak u Melburnu i Šangaju pokazao je svo umeće za upravljačem MCL32 i dobar deo obe trke vozio u zoni bodova, u znatno slabijem bolidu u odnosu na rivale. Nepouzdanost praćena odustajnjem, oba puta ga je sprečila da evntualno kapitalizuje bodovima prikazano na stazi. Ipak, Španac se nada da će prikazani tempo preneti i u Bahrein i pretvoriti ga u prijatno iznenađenje.

"Što se tiče performansi, pre odustajanja u Šangaju vozio sam na obećavajućoj poziciji, naš tempo je bio bolji od očekivanog, biću zadovoljan ako budemo priredili iznenađenje i u Bahreinu. Biće to još jedna izazovna trka za nas, dugi pravci nam ne pogoduju, a imamo i dosta posla oko podešavanja agregata. Takođe, potrošnja kočnica i goriva je velika, a podešavanja su takođe prilično kompilkovana jer temperatura i uslovi na stazi dosta variraju tokom vikenda jer se trkamo kasnije predveče, u poređenju sa uobičajenim rasporedom", rekao je Alonso.

"Trudim se da izvučem maksimum iz paketa svaki put kada napustim garažu, takav pristup imaću i u Bahreinu. Unapred se radujem trci, naročito zbog toga što sam prošlogodišnju propustio. Bahrein je uvek zanimljiva i duga trka, a naš prvi prioritet je da osiguramo pouzdanost u toplim, ekstremnim pustinjskim uslovima, pre nego počnemo da razmišljamo o performansama.", dodao je.

Vozač Meklarena drži rekord po broju pobeda u Bahreinu, ukupno tri -2005, 2006, 2010.