Vilijams Kinu napušta bez osvojenih bodova


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 08.04.2017.


Vilijams Kinu napušta bez osvojenih bodova

©WilliamsF1

Start je bio napet, gde je velika većina vozača startovala na srednje tvrdim gumama za vlažne uslove. Staza koja se ubrzano sušila, odvela je Felipea veoma rano u boks po meku komponentu, dok je na snazi bio virtuelni sigurnosni auto usled Strolovog izletanja.

Nažalost, Felipe se mučio da pronađe dovoljno prianjanja kako bi sačuvao poziciju, što se nije desilo, te je završio na lošem 14. mestu.

"Veoma sam razočaran današnjim ishodom, ništa nam nije išlo na ruku. Točkovi su mi previše proklizavali na startu, a zatim smo vozili pet sporih krugova iza sigurnosnog automobila na vlažnoj stazi, pa su one bile u potpunosti hladne. Nisam uspeo da nađem grip pa sam imao osećaj kao da vozim po ledu."

"Najgore od svega je što smo izgubili toliko mnogo pozicija. Zatim smo malo rizikovali i pokušali da ranim odlaskom u boks kako bismo neke obišli i održali tempo, međutim to se nije desilo. Treba da idemo dalje i pokušamo da ponovimo rezultat iz Australije i sa jučerašnjih kvalifikacija", izjavio je Masa.

Lensa Strola zadesio je veliki peh, kao što je već rečeno, na njega je naleteo Serhio Perez na samom otvaranju trke, izbacio ga sa staze, što je značilo kraj trke za Kanađanina nakon samo deset krivina.

"Bio sam ispred, krivina je bila moja i eventualno sam morao da skrenem. Spletom nesrećnih okolnosti, moja trka se ovde završila. Bio sam udaren i auto je stao, najverovatnije sa probušenom gumom i oštećenim vešanjem."

"Iako je danas bilo teško, izvukli smo neke pozitivne stvari iz vikenda. Kvalifikacije su bile dobre, za razliku od trke. Ipak, tek smo na početku i biće još prilika za nas. Radujem se Bahreinu sledećeg vikenda i na to ću se koncentrisati", završio je Strol.

Vilijams je trenutno šesti na poretku konstruktora, sa dva boda iza Fors Indie i 4 iza Toro Rosa. Masa je na poziciji 8, dok je Strol još uvek bez plasmana.


Copyright: WilliamsF1