Hamilton došao do prve ovosezonske pobede


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 08.04.2017.


Hamilton došao do prve ovosezonske pobede

©MercedesAMGF1

Svi uslovi za uzbudljivu trku bili su ispunjeni na startu, međutim, nakon dvadesetak krugova stanje se stabilizovalo i podsećalo je na prošlu sezonu bez uzbuđenja. Da se ovo promeni, pobrinuli su se timske kolege iz Red Bula, koji su uneli veliku dozu napetosti krajem trke.

Usled vlažne staze, skoro svi vozači su krenuli na srednjim pneumaticima za vlažnu stazu (zelena šara), dok je Palmer nakon kruga za zagrevanje ušao u boks kako bi startovao na gumama za suvo. Jedini vozač koji je bio pripremljen za ovo bio je Sajnc, na čijem bolidu su se nalazile super meke gume. Ova odluka skupo ga je koštala, jer je odmah nakon starta pao na začelje, da bi se u krivini dva i okrenuo.

Fetel je na startnoj formaciji svojim položajem privukao pažnju redara i sudija, pošto je bio pomeren znatno ka Hamiltonu, radi boljeg starta i odbrane pozicije od Botasa. Sudije su istraživale, ali nisu našle nepravilnosti i Nemac je prošao nekažnjeno.

Start trke bio je miran i bez incidenata, vodeći su zadržali svoje pozicije, dok je Kimi izgubio borbu sa Rikardom koji je prešao na četvrto mesto. Mladi Strol je ponovo imao peh i završio je trku nakon samo dve krivine, nakon što je Perez u Fors Indiji naleteo sa desne strane i izbacio ga u šljunak. Za razliku od prošle godine i manje rigoroznih pravila, Perez nije kažnjen i ovo je okarakterisano kao trkački incident.

Na snagu je došao virtuelni sigurnosni automobil, kada vozači dobiju vreme koga mora da se drže. Ovo su iskoristili Hilkenberg i Fetel da zamene pneumatike uz znatnu uštedu vremena. Perez je takođe otišao u boks zbog bušenja gume tokom kontakta sa Strolom.

Već u četvrtom krugu mladi Đovanaci je imao ozbiljan udes na startno ciljnom pravcu, nakon što su mu zadnji pneumatici proklizali što je poslalo bolid u zid. Na stazu je izašao sigurnosni automobil, s tim što su vozači prolazili kroz boks zbog efikasnijeg čišćenja staze.

Ovaj udes je napravio veliki problem za Fetela, jer su vodeći vozači otišli u boks i Nemac je izgubio čak četiri mesta. Nakon par krugova čišćenja trka je nastavljena. U krugu 7 Botas je imao manje izletanje, ali bez većih posledica, dok je Hulkenberg kažnjen sa 5 sekundi zbog obilaženja pod sigurnosnim automobilom.

Veliki baksuz zadesio je i ekipu Meklarena. Prvi udarac na tim bilo je povlačenje Vandorna u krugu 18 usled problema sa snabdevanjem gorivom. Ovo je velika šteta, s obzirom na sjajan rezultat koji je postignut na prošloj trci. Drugi udarac bilo je povlačenje Alonsa sredinom trke. U krugu 20 ostali smo bez još jednog vozača, nakon što je Kvjat  zbog tehničkog kvara parkirao auto van staze.

Nakon početnih uzbuđenja, trka je ustalila svoj tempo i sve je više ličila na prethodnu sezonu. Nije bilo većih iznenađenja do pred kraj trke. Da se ovo promeni, pobrinuli su se vozači Red Bula, koji su nekoliko krugova vodili pravu bitku za poslenje mesto na podijumu. Rikardo je konstantno napadao Ferštapena, međutim nije našao dovoljno prostora da bi ga obišao, te je tako Maks završio na trećem mestu.

Jedna od bizarnijih stvari tokom trke desila se u krugu 18, kada je Magnusen bio pod istragom zbog previše spore vožnje iza sigurnosnog automobila, međutim, Kevin je prošao nekažnjeno.

Rezultati trke za Veliku nagradu Kine:

1 Luis Hamilton Mercedes 1:37.36.160

2 Sebastijan Fetel Ferari 6.2

3 Maks Feršatpen Red Bul 45.1

4 Danijel Rikardo Red Bul 46.0

5 Kimi Raikkonen Ferari 48.0

6 Valtteri Botas Mercedes 48.8

7 Karlos Sajnc Toro Roso 72.8

8 Kevin Magnusen Has 1 krug

9 Serhio Perez Fors Indija 1 krug

10 Esteban Okon Fors Indija 1 krug

11 Roman Grožan Has 1 krug

12 Niko Hilkenberg Reno 1 krug

13 Džolion Palmer Has 1 krug

14 Felipe Masa Vilijams 1 krug

15 Markus Erikson Zauber 1 krug

Trku nisu završili:

16 Fernando Alonso Meklaren

17 Danil Kvjat Toro Roso

18 Stofel Vandoorne Meklaren

19 Antonio Đovanaci Zauber

20 Lens Strol Vilijams