Pregled sezone: Red Bul


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 21.12.2011.


Pregled sezone: Red Bul

©

Red Bul je osvojio 650 bodova što je za 152 više u odnosu na sezonu 2010. Od tog broja Sebastijan Fetel je osvojio 392, a Mark Veber 258. Oba vozača su startovala sa pol pozicije uz novi rekord u Formuli 1 koji je postavio "Seb" sa osvojenih 15 pol pozicija na 19 trka.

Odnos u pobedama 11:1, osvojenim bodovima 392:258 i kvalifikacionim rezultatima 16:3 jasno govori da je Fetel dominirao i u samom Red Bulu. Kao problem Marka Vebera pominje se teška adaptacija na Pireli pneumatike.

Ovogodišnji RB7 predstavljen je u Valensiji 1. februara, dan pred početak zimskih testova. Bolid je napravljen u veoma kratkom roku, a dvospratni difuzor uspešno je zamenjen sa produvanim, te je efekat prijanjanja bolida u krivinama ostao nepromenjen, pa čak možda i poboljšan.

Posle nekoliko trka videlo se da je RB7 najkompaktniji bolid, te da svaki segment bolida kao i dugogodišnji razvoj Adrijana Njuija nemaju takmaca u prvenstvu.

Povratak KERS-a malo je narušio ceo paket na polju pouzdanosti. Ipak posle nekoliko trka taj problem je rešen. Mark Veber je češće imao probleme saovim sistemom, a Fetel je u međuvremenu pravio sve veću razliku u bodovnom saldu. Razlika je samom timu dala znak ko je prvi vozač pa je fokus prebačen na Seba, a raspoloživi slobodni kapaciteti na razvoj bolida za narednu sezonu.

Vozači Meklarena, Baton i Hamilton uspeli su da pobede na šest trka, Alonso iz Ferarija na jednoj, a ostale su pripale vozačima Red Bula.

Tokom sezone Red Bul je učvrstio svoje veze sa Renoom sa kojim razvija i novi turbo 1.6l motor za sezonu 2014 potpisavši ugovor o višegodišnjoj saradnji.

Fetel je produžio ugovor, a Veber je na režimu jednogodišnjeg produženja, sezonu za sezonu. Australijanac još ne namerava da završi karijeru ali su sledeće godine potrebni bolji rezultati da bi se sačuvalo mesto u kokpitu šampionske ekipe. Loše izdanje Vebera u poređenju sa Fetelom kao i pobeda na završnoj trci, a sve uz probleme sa bolidom šampiona koji su mu dojavljeni, dali su prostor za špekulacije po medijima o ustupku tima da bi se vratilo samopouzdanje Australijanca.

Zabrana produvanog difuzora i limitiranje mapiranja motora za sledeću godinu naterali su Adrijana Njuija da se opet lati crtanja na projektnom stolu.

Mišljenja su podeljena kada je RB8 u pitanju. Jedna strana je ubeđena da će Meklaren, Ferari i Mercedes sada moći da pariraju Red Bulu i Renou, a druga je ubeđenja da će Njui opet smisliti nešto novo.

Ko je bio u pravu znaćemo na kraju sledeće sezone.