Masa u bodovima, Strol ispao zbog kvara


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 25.03.2017.


Masa u bodovima, Strol ispao zbog kvara

©WilliamsF1

Felipe je po običaju imao jak start, odmah nakon gašenja svetala i starta trke obišao je Grožana za poziciju šest na setu korišćenih ultra mekih guma.

"Ovo je bila odlična trka", rekao je Masa na početku. "Znao sam da je najbitnije da obiđem Grožana na startu, jer je borba sa njim realnija nego sa momcima u Red Bulu, Ferariju i Mercedesu, koji su bili ispred. Imao sam veoma dobar start i obišao sam ga. Od tada je moja trka bila mirna do samog kraja."

Masa dodaje kako je ovo sjajan rezultat i srećan je sa tokom cele trke. Uspeo je da očuva gume, održi konzistentnost i u tome je pomogao ceo timski rad, pogotovo pit stop.

"Uspeli smo da pobedimo neke timove na pravi način. Ovo je jedna od strategija za nastavak sezone, što nam može doneti dobru poziciju u šampionskoj trci. Veoma sam srećan zbog današnjeg rezultata i hvala celom timu. Nije loše za starijeg čoveka", duhovito je dobacio Brazilac.

Novajlija Lens Strol imao je takođe impresivan start svoje prve F1 trke, gde je imao dobar napredak do pozicije 14. Brzim refleksima izbegao je kontakt između Điovanacija i Eriksona u startnom krugu, ali je došlo do bušenja pneumatika i rano je morao po novi set ultra mekih guma.

Dok je Felipe zadržao šesto mesto nakon pit stopa, Lens je otišao u boks drugi put i vodio je bitku sa vozačima na jednom zaustavljanju. Uspeo je da stigne do pozicije 13, kada ga je kvar na prednjoj levoj kočnici onemogućio da nastavi trku, te je morao da odustane.

"Danas smo imali dobru trku i tempo je bio zadovoljavajuć. Imao sam brz start koji je bio pomalo rizičan, iako nisam planirao. Neki vozači su kočili dosta rano ispred mene i uspeo sam da osvojim neka mesta. Ali, nakon toga, pneumatik se probušio i vrlo rano sam otišao u boks, pa sam morao da pređem na strategiju sa dva zaustavljanja."

Strol dodaje kako je bila iznenađujuće dobra trka, s obzirom da mu je ovo debitantski nastup i prva F1 trka u karijeri, i da definitivno ima pozitivnih stvari od vikenda.

"Nažalost, imali smo kvar na kočnici, što me je omelo u daljem toku trke. Samo sam stisnuo pedalu i nastavio da se krećem. Sreća pa se to desilo na mestu gde je bilo dosta prostora van piste. Jučerašnji incident nas je koštao dosta pozicija u kvalifikacijama, ali sam danas uživao i zahvalan sam celom timu", dodao je mladi Strol.