U Hasu razočarani, ali veruju da su brzi


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 25.03.2017.


U Hasu razočarani, ali veruju da su brzi

©HaasF1Team

Has je u prvu trku ušao ohrabren odličnim Grožanovim kvalifikacijama, ali odmah na početku pokazalo se da će ovo ipak biti težak vikend za američku ekipu. Već na startu u trećoj krivini Magnusen je imao incident, kada je u pokušaju da pretekne Eriksona ušao duboko u krivinu i udario u zadnji deo njegovog Zaubera. Danac je odustao posle 46 krugova zbog problema sa oslanjanjem. Grožan je nakon 13 krugova morao da parkira svoj bolid u boks zbog problema sa curenjem vode u motoru.

Kevin Magnusen: "Imao sam kontakt u trećoj krivini. Erikson je bio na spoljnoj strani i ja sam podupravljao u njega, što je bilo slučajno. Izgubio sam prednje krilo i malo oštetio bolid. Promenili smo prednje krilo i krenuo sam u dugu test sesiju kako bih osetio bolid i naučio više o njemu, što je bilo dobro. Osećaj je dobar i bolid je brz. To je pozitivna strana ovog vikenda. Bolid je tu. Samo treba da ga dovedemo do cilja i osvojimo bodove."

Roman Grožan: "Odjednom sam izgubio dosta snage. Rekao sam to momcima i sledeća stvar bila je da sam morao da usporim bolid. Prilično razočaravajuć rezultat, ali opet, sada sam vruć i svi smo razočarani gubitkom sedme pozicije, ali bolid je bio tu u kvalifikacijama na poziciji šest. Start nije bio idealan, tako da moramo da ga poboljšamo. Imao sam osećaj da sam brži od Vilijamsa, tako da postoji veliki potencijal u bolidu. Pretpostavljam da je ključno za nas da zadržimo momentum i dobijemo na konstantnosti koju nismo imali prošle godine, kada bih ja bio peti u Bahreinu i onda devetnaesti u Kini. Stvarno hoću da napredujemo kod toga i dobijemo više konstantnosti kada je reč o rezultatima. Ako to uradimo, onda sam siguran da će biti mnogo trka gde možemo da osvojimo dobre poene."

Koautor teksta: Marko Despotović