Sezona 2017 - timovi, vozači, staze, pravila (3. deo)


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 22.03.2017.


Sezona 2017 - timovi, vozači, staze, pravila (3. deo)

©McLarenF1

Gume

Pireli ove godine donosi nove šire gume i to za 25%. Zadnje gume sa prošlogodišnjih 325mm povećane ove godine na 405mm, dok su prednje sa 245mm povećane na 305mm. Obim jer takođe neznatno povećan, dok su felne i dalje dimenzija 13 inča. Šire gume dozvoliće vozačima brže prolaske kroz krivine i veću brzinu po krugu od nekoliko sekundi. Širina bolida je,usled novih guma sa 1800mm povećana na 2000mm. 

Šasija

Prednje krilo

Bolid je sa novim širim gumama dobio i nove dimenzije. Prednje krilo je sa 1650mm povećano na 1800mm, uz novi delta oblik. Zadnje krilo i difuzor

Visina zadnjeg krila smanjena je sa 950mm na 800mm, dok je širina zadnjeg krila povećana je sa 750mm na 900mm. Uloga zadnjeg difuzora sada mnogo značajnija. Difuzor je sa 125mm povišen na 175mm i imaće znatno značajniju ulogu u aerodinamici bilida.

Bokovi i pod

Bokovi bolida od ove godine su proširani sa prošlogodišnjih 1400mm na maksimalnih 1600mm.

Težina

Nova pravila i nove dimenzije donele su i veću masu. Bolid je u sezoni 2016 imao maksimalnih 702kg, dok je ove zbog većih dimenzija dozvoljena težina povećana na 722kg plus težina guma oko 5kg).

Agregati

Sistem tokena za razvoj motora od ove godine je ukinut.

U sezoni 2017 svaki vozač može koristiti 4 jedinice, što bi značilo da jedna pogonska jedinica mora izdržati 5 trka. Kakko bi se izbeglo gomilanje delova promenjen je sistem kažnjavanja. Umesto da se kazna akumulira na jednom vikendu sada se kazna može prenositi i na sledeću trku.

"Tokom jednog vikenda, ukoliko vozač dobije više od jednog elementa pogonske jedinice koji donosi kaznu, samo poslednji elemenat se može koristi bez dodatnih kazni na idućim trkama. Ova mera je uvedena kako bi se sprečilo nagomilavanje elemenata motora."

Cena pogonske jedinice od ove godine za timove kupce mora biti umanjena za minimum 1 milion evra u odnosu na 2016-u.

Da bi se osiguralo snabdevanje timova kupaca, procedura homolagacije sada uključuje i "obavezu snabdevanja" koja se može aktivirati na trci kada se tim suoči sa eventualnim zastojem u isporuci od strane snabdevača motora.

Od ove godine umesto 100kg goriva, rezervoari će moći da ponesu i dodatnih 5, tako da je dozvoljena masa 105kg goriva u rezervoaru.

Dodatno, ograničenja po pitanju pogonskih jedinica, težine delova motora, dimenzija i materijala, kao i pritiska goriva, biće uvedena tokom 2017 i 2018. godine.

Ne zaboravimo zvuk! Iz godine u godinu motori sve bolje zvuče. Naravno, još uvek nisu na nivou v8 i V10 atmosferskih agregata od 2,4 i 3 litre, ali maleni 1,6 turbo usled promene izduva zarad povećanja buke, kao i povećanja snage, iz godine u godinu sve bolje i bolje zvuče.

Kacige

Vozači moraju nastaviti da koriste jedinstveni dizajn kacige na trkama radi lakšeg raspoznavanja. Ipak, svim vozačima je dozvoljena izmena dizajna na nekom posebnom događaju, kao što su, za vozače domaće trke na primer. U slučaju promene tima tokom sezone, vozači će takođe imati pravo promene dizajna kacige.